CHP'den ikinci aday çıkacak mı?

CHP'den ikinci aday çıkacak mı?

Politika Haberleri

CHP'de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı dilekçesine 21 vekilin imza atmaması, "CHP ikinci bir aday çıkarır mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Ancak İhsanoğlu'nun adaylığına muhalefet eden CHP'li vekiller, dilekçeye imza koymayanlar arasında bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın "ikinci aday" için desteğini alamadı. Böylece muhalif vekillerin alternatif adayı olarak öne çıkan CHP milletvekili Emine Ülke Tarhan için 20 imza bulunması zora girdi.

CHP kulislerine göre Baykal, İhsanoğlu'nun adaylığı için imza vermemesine rağmen yakın çevresine "ikinci bir aday çıkarmayı doğru bulmadığını" söyledi.

Eski Genel Başkan'ın bu duruşu nedeniyle yine İhsanoğlu dilekçesine imza koymayan Baykal'a yakın 10 kadar milletvekilinin de "alternatif adaya" destek vermesi beklenmiyor.

İhsanoğlu dilekçesini imzalamayan Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Tarhan'a destek vermeyi düşünmediğini açıkladı.

Tarhan'ı aday göstermeyi planlayan muhalif vekillerin de bugün biraraya gelerek durum değerlendirmesi yapması, 17 Aralık sürecinde Ak Parti'den istifa eden milletvekillerinin desteğinin aranması bekleniyor.

Cumhuurbaşkanlığı adaylığı ancak TBMM'den 20 vekilin imzası ile gerçekleşiyor.

nbsp;CHP'den ikinci aday çıkacak mı?

CHP'DE KİMLER İHSANOĞLU DİLEKÇESİNİ İMZALAMADI

CHP ve MHP'nin birlikte dün TBMM'ye sundukları Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı dilekçesine imza koymayan CHP'li vekiller şöyle;

Deniz Baykal, Arif Bulut, Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Gökhan Günaydın, Metin Lütfü Baydar, İlhan Cihaner, Adnan Keskin, Süheyl Batum, Ali Haydar Öner, Oktay Ekşi, Nur Serter, Birgül Ayman Güler, Güldal Mumcu, Şevki Kulkuloğlu, İsa Gök, hüseyin aygün, Dilek Akagün Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Ümit Özgümüş ve Emine Ülker Tarhan. HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...