Hamas, AB'nin açıklamasına tepki gösterdi

/ Kaynak: AA
Hamas, AB'nin açıklamasına tepki gösterdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamas hareketi, Avrupa Birliği'nin (AB) 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasına ilişkin yaptığı açıklamayı kınadı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, " AB, kaybolan 3 (Yahudi) yerleşimci için gözyaşı dökmek yerine, kaçırıldıktan sonra İsrail hapishanelerinde tutsak edilen 5 bin Filistinlinin serbest bırakılması için çaba gösterse daha hayırlı olacaktı" denildi.AB'nin İsrail'in yanında yer alarak Arap dünyasındaki saygınlığını zedelediğini belirten Ebu Zuhri, AB Parlamentosuna İsrail'e verdiği kayıtsız desteği durdurması çağrısı yaptı.AB'den yapılan yazılı açıklamada, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılması ve Hamas'ın kaçırılma eylemine ilişkin açıklamaları kınanmıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...