Bu telefon hattının fiyatı tam 100 bin avro

/ Kaynak: AA
Bu telefon hattının fiyatı tam 100 bin avro

YAŞAM Haberleri  / AA

Bazı tüketiciler kendileri için özel olan numaraları tercih ediyor. Bir tüketici telefon hattını 100 bin avrodan satışa sundu.

Tüketim alışkanlıklarının her geçen gün değiştiği günümüzde özel telefon numaraları internet üzerinden 100 bin avroya kadar satışa sunuluyor.

Üç GSM operatörünün faaliyet gösterdiği Türkiye'de abone sayısı 70 milyona yaklaştı. Abone sayısının artmasıyla her şebekeden yeni kodlu numaralar piyasaya sunuluyor.

Abone sayısındaki artış sürerken bazı tüketiciler ''prestij'' veya "akılda kalıcı'' olması nedeniyle yaşadığı şehrin plakası, doğum günü ve tuttuğu takımın kuruluş tarihiyle biten numaraları tercih ediyor. Özel numaralı hatların satışı ise genellikle internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bazı internet sitelerinde yer alan ilanlarda son 4 rakamı tuttuğu takımın kuruluş tarihi olan numaralar ortalama 2 bin liradan satılıyor.

Ankara'da yaşayan bir tüketici de dudak uçuklatan fiyatların ilk sıralarında yer alıyor. 0505 XXX5050 numaralı hattını 100 bin avrodan satışa çıkaran Hüseyin İçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cep telefonu hattını, ilgili GSM operatörü kurulduğu ilk gün aldığını söyledi.

Telefon numarasını çevresindekilere verirken, numaranın gerçek olmadığını düşündüklerini anlatan İçer, "Telefon numaramı duyanlar ilk etapta şaka yaptığımı düşünüp gülüyorlar. Gerçek olduğunu görünce de şaşırıyorlar" dedi.

İçer, numarasının akılda kalmasını ve kolay ezberlenmesini isteyenlerden talep gördüğünü ifade etti.

Telefon hattını 14 Haziran'da internet üzerinden satışa sunduğunu vurgulayan İçer, "Bugüne kadar en yüksek teklif İstanbul'daki bir kişiden geldi ve 30 bin dolar vermeyi kabul etti. Bu teklifi reddetmeme rağmen bir kaç kez daha aradı. Şu an bu fiyatlara satmayı düşünmüyorum" diye konuştu.

Gaziantep'teki hat satan bazı abone merkezi yetkilileri, tüketicilerin son zamanlarda özel ve kolay ezberlenebilen numaralara yönelmeye başladığını ve bin TL'ye kadar olan hatların rahatlıkla satıldığını belirttiler.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...