Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı

İşte HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı

GÜNDEM Haberleri

HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için adayının Selahattin Demirtaş olduğu açıklandı.

Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973'te Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Tahir, annesinin adı Sadiye'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Selahattin Demirtaş Demokratik Toplum Partisi'nin kapatılmasından sonra kurulan Barış ve Demokrasi Partisi'nin 1 Şubat 2010 tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde Gültan Kışanak ile birlikte başkanlık seçimlerini kazandı.

Eylül 2010 tarihinde, 2006 yılında yaptığı bir konuşmasında Abdullah Öcalan hakkında "Kürt sorununun çözümünde rolü değerlendirilmeli" açıklamasından sonra "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı; ancak hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 yıl boyunca denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulması kararlaştırıldı.Evli ve iki çocuk babasıdır. Kardeşi Nurettin Demirtaş'da aktif siyasetçidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...