Mısır'da darbenin yıl dönümünde protesto çağrısı

/ Kaynak: AA
Mısır'da darbenin yıl dönümünde  protesto çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin birinci yılı dolayısıyla çeşitli kentlerde protesto edildi.

İskenderiye'nin Burcu-l Arap ve er-Reml semtlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteri düzenlendi. Gösterilerde, darbe sonrası yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi karşıtı sloganlar atıldı. Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıyan eylemciler, mevcut yönetimden iktidarı terketmesini istedi.Eş-Şarkiyye, Dimyat ve Kefer Şeyh kentlerinde düzenlenen gösterilerde de Sisi protesto edilerek, askeri darbenin birinci yılı olan 3 Temmuz'da geniş katılımlı gösteriler düzenlenmesi çağrısı yapıldı.Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin birinci yılına yaklaşılırken ülke genelinde "Onurumuzla yaşayacağız" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...