Afganistan'da Taliban operasyonları: 70 ölü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da Taliban operasyonları: 70 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'da Taliban'a karşı son 48 saatte düzenlenen operasyonlarda, 10'u güvenlik görevlisi 70 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Afganistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü General Zaher Azimi, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin 6 kentte Taliban'a yönelik operasyon düzenlediğini belirtti. Taliban militanları tarafından yol kenarına yerleştirilen bombaların patlaması sonucu 10 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, operasyonlar sırasında ise 60 militanın öldürüldüğü bildirildi. 37 militanın yaralandığı ifade edilen açıklamada, güvenlik güçlerinin çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği aktarıldı.Afganistan Savunma Bakanlığı, daha önce Taliban'a karşı ülke genelinde "Fetih"adıyla 6 ay sürecek operasyonlar başlattıklarını açıklamıştı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...