CHP'den CHP'li muhaliflere sert uyarı

/ Kaynak: İHA
CHP'den CHP'li muhaliflere sert uyarı

Politika Haberleri  / İHA

CHP'li Altay, "Partinin gösterdiği ve destekleyeceği 12. Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili söylemler parti camiasında hoş karşılanmaz" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Altay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Altay, bir gazetecinin çatı aday İhsanoğlu'na karşı muhalif milletvekillerinin toplantıda olduğunu söyleyerek, 'Bu milletvekillerine disiplin cezası olacak mı?' sorusuna Altay, "Partinin politikalarına yönelik itham töhmet altında bırakıcı söylemleri olmadığı sürece milletvekillerimizin halkla ilişkiler binasında bir araya gelmeleri değerlendirme yapmaları çok normal. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurultaydan sonra, kurultaydan yetki alan ve kurultay iradesini kullanma ehliyetinde olan Genel Başkanı'nın açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanlığı adayı ile ilgili imza vermemeleri çok normaldir, kişisel tercihleridir. Ancak gerek adayla gerek partinin politikalarıyla ilgili itham edici, ağır eleştiri söylem ve eylemleri bizim parti geleneklerimizde çok hoş karşılanmaz. Parti içişleri, parti organlarında, grup toplantısında konuşulmuştur, Genel başkanımız milletvekillerimizin tek tek görüşlerini almıştır. Arkadaşlarımızın adayla ilgili çekinceleri olabilir. Parti aidiyeti genel teamülleri çerçevesinde partinin gösterdiği partinin göstereceği ve destekleyeceği 12. Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili söylemler parti camiasında hoş karşılanmaz" dedi.
21 milletvekilinin imza vermemesinin CHP'nin ikinci bir aday çıkaracağı intibalarına yol açtığını belirten Altay, "21 arkadaşımızın hepsinin imza atma gerekçesi farklı farklı ve kişisel tercihleridir, saygı duyuyoruz ancak bazı medya organlarında milletvekillerinin partinin genel başkanını ve partinin adayını ve parti politikalarını eleştirmeleri parti tabanında kabul görmez, partimizin gelenekleriyle örtüşmez, parti kural ve kaideleriyle de örtüşmez" diye konuştu.
Altay, disiplin mekanizmasını işletmek istemediklerini kaydederek, "Milletvekilleri elbette özgürdür ama temel politikalarda partinin kararlarına uymak da milletvekillerinin görevidir. Cumhurbaşkanı adayına imza vermemek kişisel tercihtir, buna saygı duyarız ama bununla beraber partinin desteklediği adayı yerden yere vurmak CHP'lilik değildir" şeklinde konuştu.
CHP emir komuta zinciri içinde çalışan parti hiç olmadığının altını çizen Altay, "Partimizin içinde değişik kanaatler olmuştur ama asıl olan gövdedir ve o gövde ve kanatlara hükmeden beyindir, kanatların özgürce çırpmasında hiçbir sakınca yok, iş ki gövdeyi sevk ve idare eden beyne halel gelmesin. CHP'de bir sorun beklemesin kimse. 3 ya da sayıları 4'ü geçmeyen arkadaşımız başka bir siyasi partinin milletvekili gibi fiili bir davranış içindedirler, bunu parti tabanımız hoş görmeyecektir" ifadelerini kullandı.
Altay şunları kaydetti:
"Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin nasıl bir cumhurbaşkanı formatını oluşturmaya yönelik projenin ürünü olarak İhsanoğlu milletimizin takdirine sunulmuştur. Bir proje varsa, bu Kılıçdaroğlu ve Bahçeli projesidir. Dış proje olduğu iddiaları komplo teorileridir."




Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...