BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Aşırı meyve parkinson riskini artırıyor

Aşırı meyve parkinson riskini artırıyor

Aşırı meyve ve meyve suyu tüketiminin, meyvelerin yetiştirilme safhasında kullanılan tarım ilaçları nedeniyle Parkinson hastalığı riskini artırdığı bildirildi. Amerikan Nöroloji Akademisi genel kurulunda açıklanan araştırma raporunda, meyve ve sularının içerdiği zehirli maddelerin bu hastalığa yakalanma olasılığını artırabildiği kaydedildi.



CHICAGO(A.A)- Aşırı meyve ve meyve suyu tüketiminin, meyvelerin yetiştirilme safhasında kullanılan tarım ilaçları nedeniyle Parkinson hastalığı riskini artırdığı bildirildi. Amerikan Nöroloji Akademisi genel kurulunda açıklanan araştırma raporunda, meyve ve sularının içerdiği zehirli maddelerin bu hastalığa yakalanma olasılığını artırabildiği kaydedildi. C vitamini zararsız Hawaii Üniversitesi bilim adamları, meyve ve meyve sularının birçok hastalığa karşı koruyucu etkisinin bulunduğunu, ancak meyvelerin çok iyi yıkandıktan sonra yenilmesi gerektiğini hatırlattılar. Aynı araştırmada, aşırı C vitamini ve C vitamini ilaçları ile Parkinson arasında bir bağlantıya rastlanmadı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT