Türkiye'ye çağrı: Dünyayı harekete geçirin

Türkiye'ye çağrı: Dünyayı harekete geçirin

DÜNYA Haberleri

Hamas lideri Halid Meşal, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu arayarak Filistin ve Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerini görüştü.

Meşal'in, Davutoğlu'na Gazze ablukasını hatırlatarak, 'Türkiye'nin dünyayı harekete geçirmesini istiyoruz' şeklinde konuştuğu belirtiliyor. Hamas'ın siyasi liderlerinden Halid Meşal'in Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu arayarak, son haftalarda Filistin ve Gazze'de yaşanılan İsrail baskınlarıyla ilgili görüştükleri belirtildi.

'Türkiye'den dünyayı harekete geçirmesini istiyoruz'

Yeni Şafak'ın haberine göre İsrail'in kaybolan 3 genç ile ilgili İsrail'in 17 günde 580 Filistinliyi gözaltına aldığının altını çizen Meşal, İsrail'in Filistin'e karşı takındığı bu 'düşmanca tavrın' son bulması için Türkiye'den yardım istedi. Uygulanan abluka nedeniyle Gazze halkının dramını Davutoğlu'na anlatan Meşal, 'Türkiye'den bu ablukayı kırmak için dünyayı harekete geçirmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

13 yıldır abluka altında

Gazze ablukası, 2000 yılında yaşanan ve kamuoyunda 'İkinci İntifada' olarak bilinen Filistin direnişinden 1 ıl sonra başlamış ve 2006 yılında Gazze'de seçimlerin Hamas tarafından kazanılması sonucu şiddetlenmişti. İsrail'in Hamas'ı izole etme politikası sonucu daha da ağırlaşmış; gıda ve ilaç gibi insani pek çok malzememin de girişi türlü bahanelerle İsrail tarafından engellenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...