Mescid-i Haram'da iftar heyecanı

/ Kaynak: AA
Mescid-i Haram'da iftar heyecanı

YAŞAM Haberleri  / AA

Mekke dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar ile dolup taşarken, Kabe'nin yer aldığı Mescid-i Haram'da iftar heyecanı yaşandı.

Suudi Arabistan'ın Mekke kenti, dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar ile dolup taşarken, Kabe'nin yer aldığı Mescid-i Haram'da iftar heyecanı yaşandı.

Mekke'de gün içinde sıcaklığın 45 dereceye kadar yükselmesiyle umre ziyaretçileri, özellikle ikindi namazından itibaren Kabe'ye adeta akın etti. Akşam ezanına saatler kala, farklı ülkelerden gelerek Mescid-i Haram'ı doldurmaya başlayan Müslümanlar, iftarı burada açmanın mutluluğunu yaşadı.

Kabe'de ziyaretçiler iftar anına kadar Kur'an-ı Kerim okuyup, tavaf ve dua ederek ibadette bulundu. Harem-i Şerif'e giremeyenler ise oruçlarını Mescid-i Haram'ın avlusunda kurulan sofralarda açtı. nbsp;

Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, Mescid-i Haram'da iftar sofraları kurdu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...