Köşk için 28 günlük maraton

Köşk için 28 günlük maraton

GÜNDEM Haberleri

Adaylar 10 Ağustos'a kadar sadece 28 gün süreyle propaganda yapabilecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP-MHP çatı adayının ardından AK Parti de adayını bugün açıklıyor. YSK'nın belirlediği takvime göre; Köşk adayları 3 Temmuz saat 17.00'ye kadar başvurularını yapabilecek. Cumhurbaşkanı geçici aday listeleri 8 Temmuz'da belirlenecek. Kesin liste 11 Temmuz cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanacak. Kesin aday listelerinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte propaganda dönemi de başlayacak. Adaylar 10 Ağustos'a kadar sadece 28 gün süreyle propaganda yapabilecek. Takvime göre 29'uncu günde halk cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı tutanağı TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından seçilen kişiye verilecek. Aynı oturumda ant içme töreni de gerçekleştirilecek
DEVİR TESLİM 28 AĞUSTOS'TA
Cumhurbaşkanlığı tutanağının verileceği oturum, eski cumhurbaşkanının görev süresinin dolduğu tarihte yapılacak. Yani devir teslim Cumhurbaşkanı Gül'ün görev süresinin dolduğu 28 Ağustos'ta olacak. Başbakan Erdoğan, 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılan Yüksek Askeri Şura'ya da başkanlık edecek. Seçilmesi neticesinde Erdoğan'ın cumhurbaşkanı sıfatıyla Köşk'teki ilk resepsiyonu da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu olacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonu geçtiğimiz yıllarda 'başkomutanın' cumhurbaşkanı olduğu gerekçesiyle Çankaya Köşkü'nde verilmeye başlanmıştı.
Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...