İhsanoğlu İnönü'nün mezarına gitti, Başbuğ'a da gidecek mi?

İhsanoğlu İnönü'nün mezarına gitti, Başbuğ'a da gidecek mi?

GÜNDEM Haberleri

Ekmeleddin İhsanoğlu, 'Milli Şef' ziyaretiyle CHP'nin gönlünü aldı. Çatı Aday, Türkeş'in kabrinde dua edecek mi?

Sağ kanattan geldiği için Cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP içinde çatlağa sebep olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, parti tabanına sıcak mesajlar veriyor. CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, adaylık için resmi başvurunun yapılmasının ardından ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e gelen İhsanoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Çelengin üzerinde "Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu" yazıldı. Anıtkabir özel defterini imzalayan İhsanoğlu, cumhuriyete sadakat ilanında bulundu. Çatı aday, deftere "Cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk; Gencinden yaşlısına, hepimize emanet ettiğin cumhuriyetimiz, bugünlerde cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi ile yeni bir safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu kutlu ve ulvi vazifeye talip olduğum şu anda cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine ilan ederim" diye yazdı.
İhsanoğlu, Anıtkabir özel defterini imzaladıktan sonra İsmet İnönü'nün kabrine de kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı. Anıtkabir'i ziyaret edenler bazı kişiler tarafından alkışlanan İhsanoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İhsanoğlu'nun İnönü'nün kabrini ziyareti, CHP tabanındaki itirazlara karşı sıcak mesaj niteliği taşıdığı şeklinde yorumlandı. İhsanoğlu'nun müderris olan babası İhsan Efendi'nin İsmet İnönü'nün başbakanlığı döneminde 1924'te CHP zulmündan dolayı Mısır'a iltica ettiği orataya çıkmıştı.
Ekmeleddin İhsanoğlu'nun MHP'nin tababına da mesaj için merhum genel başkan Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret edip etmeyeceği bilinmiyor. Bilinen bir şey var ki o da; İhsanoğlu'nun seçim turuna memleketi Yozgat ile başlayacak, ardından Kırşehir Hacı Bektaş'a geçecek ve burada ünlü türkücü Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret edecek olması. Öğleden sonra da Türk-İş, TESK ve TOBB'u ziyaret eden İhsanoğlu, kazanırsa "toplumu kucaklayan, birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı" olacağını söyledi. nbsp;


CHP ve MHP'liler eşlik etti
Ekmeleddin İhsanoğlu'na, Anıtkabir ziyaretinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray ile MHP Ankara İl Teşkilatı da eşlik etti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...