IŞİD iyice azıttı! Kâbe'yi yıkacaklarını iddia ettiler

IŞİD iyice azıttı! Kâbe'yi yıkacaklarını iddia ettiler

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'a saldıracaklarını açıklayan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü, Kâbe'yi yıkacaklarını öne sürdü.

Irak ve Suriye'yi kana bulayan IŞİD, gözünü mukaddes topraklara dikti. Hilafet devleti kurduklarını açıklayan terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), küstahlığı ilerletip Kâbe'yi yıkmak istediğini duyurdu. Ebu Turab el-Mukaddesi adlı nbsp;terörist nbsp;twitter üzerinden, Irak'ın Anbar şehrinin çöllerinden geçerek Suudi Arabistan'ın "Arur" şehrini kontrolleri altına alarak Allah'ın evini tahrip edeceklerini duyurdu. nbsp;Hacıları, "Mekke'de taşlara ibadet eden kişiler" olarak nitelendiren örgüt, "Taşa ibadet edenleri öldüreceğiz, Allah'ın yerine ibadet edilen Kâbe'yi de yıkacağız" açıklamasında bulundu. nbsp;Bir mekanın Allah için ibadet edilemeyeceğini yazan terörist, insanların Allah için değil; taşlara dokunmak için Mekke'ye gittiklerini öne sürdü. nbsp;
DEVLET KURDUKLARINI İLAN ETTİLER
Irak ve Suriye'yi kapsayan bir bölgede etkinliğini sürdüren IŞİD önceki gün, hilafet devleti kurduğunu ve örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de halife ilan ettiğini duyurmuştu. nbsp;IŞİD'in devlet kurduğunu ilan ettiği alan Irak'ın Diyala kentinden Suriye'nin Halep kentine kadar olan bölgeyi kapsıyor. nbsp;IŞİD'in sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki sayfasında yayınladığı bir video kaydında, dünyadaki cihat gruplarını IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmeye çağırdı.
TÜRKİYE SINIRINA BAYRAK
Öte yandan IŞİD, Suriye'nin Rakka şehrine bağlı Tel Abyad ilçesine kendi bayrağını astı. nbsp;Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad, yaklaşık 6 ay önce IŞİD militanlarının kontrolüne geçmişti. Zaman zaman silah seslerinin duyulduğu ilçenin hakim noktasına dün sabah IŞİD terör örgütünü temsil eden bayrak asıldı. nbsp;Bayrak, Akçakale ilçesinden de görülebiliyor. Güvenlik güçlerinin sınırdaki tedbirleri ise devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...