Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

SPOR Haberleri

Maçın son bölümlerinde Nijerya'yı sahadan silen Fransa, Pogba ve Yobo'nun kendi kalesine golleriyle sonuca gitti

FIFA 2014 ikinci turunda Fransa, Nijerya'yı 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. 5. dakikada Giroud'un kafa vuruşu sonuçsuz kaldı. 19'daki Musa'nın asistinde Emenike golü yaptı ama ofsayt dedi hakem. 22'de Pogba son derece iyi vurdu topa; kaleci Enyeama golü önledi. Ardından Onazi'nin düzeltip vurduğu meşin yuvarlak sonuç getirmekten uzak kaldı. Sağlamcı futbol oynayan iki takım da yeterli organizasyon üretmekten uzak olunca maç sıkıcı sürüp gitti. 40'ta Debuch sonrasında Emenike vuruşlarından sonuç alamayınca ilk yarı golsüz bitti. 65'te Odemwingie on sekiz dışından beklenmedik bir şut çıkardı; kaleci Lloris iyi yer tutmuştu. 70. dakikada maçın o ana kadar en tehlikeli atağı gelişti. Geliştiren Benzema'ydı ve vuruşunda kaleciyi geçen topu Moyes çizgiden çıkardı. 76'daki Cabaye'nin şık vuruşu üst direkten döndü. Ardından Benzema'nın kafa vuruşunu Enyeama çizgiden çıkardı. Gol geliyorum diyordu ve geldi. 79'daki kornerde kalecinin hatasında Pogba topu boş kaleye yuvarladı: 1-0. Uzatmada Valbuena'nın on sekize çıkardığı topu Yobo kendi kalesine yuvarladı: 2-0.


DÜNYA KUPASI MAÇ ÖZETLERİ TIKLA İZLE

DÜNYA KUPASI MAÇLARI GOL VİDEOLARI nbsp;İZLE

DÜNYA KUPASI PUAN DURUMU

DÜNYA KUPASI MAÇ FİKSTÜRÜ-PROGRAMI




FRANSA GEÇ AÇILDI
Maçın 70. dakikası sonrası oyuna tamamen ağırlığını koyan Fransa ardı ardına yakaladığı pozisyonlardan iki gol çıkardı ve çeyrek finale yükseldi.

Yobo'dan buruk rekor
Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Joseph Yobo, Fransa karşısında milli takım formasını 100. kez sırtına geçirdi ve böylece Nijerya tarihinde ilk defa dalya yapan futbolcu olarak tarihe geçti. Ancak Yobo kariyeri açısından böylesine önemli bir başarıyı yakaladığı maçta kendi kalesine attığı golle Nijerya'yı yıkan isimlerden biri olmanın üzüntüsünü yaşadı. nbsp;





nbsp;Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

nbsp;Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

nbsp;Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı

KUPA GÜNLÜĞÜ

Kuyt: Babamın ölüm gününde...
Maç sonrası konuşan Dirkt Kuyt duygu dolu bir açıklama yaparak, "7 yıl önce bugün babam ölmüştü ve ben de bu maçta 100. kez Hollanda forması giyen 7. futbolcu oldum. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Ben böyle sıcakta top oynamadım. Şimdi her maç final. Sadece 3 maç kaldı" sözlerini kullandı.

Başarının sırrı İtalya'da saklı!
Kolombiya'nın başarılı oyuncularından Juan Cuadrado takımın başarısının sırrının 'Serie A'da gizli olduğunu' söyledi. Kadrodaki birçok oyuncunun İtalya'da top koşturduğunu belirten Cuadrado, "Serie A'da oynayan Mario Yepes, Camilo Zuniga, Pablo Armero gibi oyuncular Kolombiya'yı daha güçlü kılıyor" dedi.


Tabarez: Yenilgiyi kabullenmeliyiz
Uruguay Teknik Direktörü Oscar Tabarez, kusursuz bir bireysel performansa boyun eğmek durumunda kaldıklarını belirtti. "Yenilgiyi kabullenmeli ve Güney Amerikalı dostlarımıza başarılar dilemeliyiz" diyen Tabarez, "Suarez'in bizimle olmayacağını biliyorduk ve bu yüzden bunu düşünmememiz gerektiğini konuştuk" dedi. nbsp;



Nasıl izlenir?
2014 Dünya Kupası karşılaşmaları uluslararası yayın anlaşmaları gereği uydudan şifreli olarak yayınlanacak. Karasal yayın izleyicileri, D Smart, Digiturk ve Teledünya üyeleri şifre girmeden de TRT 1, TRT Spor ve TRT HD'yi izleyebilecekler. Türksat uydusu üzerinden uydu yayını alan kullanıcılar ise maç esnasında şifreli yayından etkilenmemek için TRT 1, TRT Spor ve TRT HD kanallarına "BISS şifre" girerek maçı izleyebilecek. BISS şifre çözebilme özelliğine sahip olan uydu alıcılarının menüsünde 'CAS', 'Key Girişi', 'CAS System', 'CAS Keys' veya benzer bir isimle yer alan KEY girişinde açılacak menüde Biss olan seçilecek ve 6 haneli ise "0×001FFF", 12 hane varsa "10000000000000" yazılarak şifre kaydedilmiş olacak. nbsp;

nbsp;Kupaya horozlandı! Fransa, Nijerya'yı iki golle yıktı



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...