Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Netanyahu: İsrail sınıra duvar örecek

 Netanyahu: İsrail sınıra duvar örecek

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Radikal güçlere karşı Ürdün sınırına duvar inşa etmemiz gerekiyor' dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Ürdün sınırında askeri varlığını koruması gerektiğini savunarak, "Radikal güçlere karşı Ürdün sınırına duvar inşa etmemiz gerekiyor" dedi. Sınırların korunmasının öncelikli meseleleri olduğunu ifade eden Netanyahu, "Radikal güçler kuzeyden ve güneyden kapımızı çalıyor ancak biz sadece bir yerde onların önüne engel koyduk. Ürdün sınırına duvar inşa etmemiz gerekiyor. Buradaki tel örgüler ne yazık ki sınırdaki sızmaları, tünel kazılmasını, ateş açılmasını veya roket atılmasını engelleyemiyor. Ancak inşa edilecek bir duvar İsrail'e sızmaları büyük ölçüde azaltır" diye konuştu. Bu arada IŞİD militanlarının Irak ve Suriye'deki saldırıları sebebiyle Orta Doğu'da sınırların tekrar çizildiğini belirten Netanyahu, "Orta Doğu'da birbirleriyle savaşan Şii ve Sünni grupların hiçbiri kimyasal ve nükleer silahlara sahip olmamalı" dedi. Bağımsız Kürdistan'ın kurulmasını da desteklediklerini kaydeden İsrail Başbakanı, "Kürtler savaşan insanlar ve onların bağımsızlık isteklerine destek vermeliyiz. Onlar siyasi kararlılıklarını ve itidallerini ispat ettiler. Siyasi bağımsızlığı da hak ediyorlar" diye konuştu. nbsp;
3 YERLEŞİMCİ ÖLÜ BULUNDU nbsp;
Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin, El-Halil kenti yakınlarında cesetlerinin bulunduğu bildirildi. Gelişmeler üzerine Netanyahu, kabinesini olağanüstü toplantıya çağırdı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...