Ağrı kesiciler sanıldığı kadar masum değil

Ağrı kesiciler sanıldığı kadar masum değil

SAĞLIK Haberleri

Ağrı vücutta bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesidir. Ağrıyı kesmeden önce sebebini belirlemek gerekir.

Ağrı kesicilerin yanlış ve gereğinden fazla kullanılmaları halinde vücuda ciddi zararlar verebileceğini söyleyen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Avni Babacan, "Türkiye'de ağrı kesici kullanımı bilinçli değil. Doktor kontrolü dışında, yoğun olarak tüketiliyor. Ağrı kesicilerin süreli ve bilinçsizce kullanımı öncelikle böbrek ve mideye ciddi zararlar verir" dedi. nbsp;
HEMEN AĞRI KESİCİ ALMAYIN
Ağrının önemsenmesi gereken bir şikâyet olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Babacan, "Ağrı sinyaldir, bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesidir. Ağrıyı kesmeden önce sebebini belirlemek, hemen ağrı kesicilere başvurmamak gerekir. Özellikle baş ağrılarında sebebi ortadan kaldırmadan ağrıyı kesmeye devam ettiğinizde, sürekli ilaç kullanımına bağlı gelişen farklı ağrı da ortaya çıkar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...