UEFA, Fenerbahçe'ye az ceza vermiş

UEFA, Fenerbahçe'ye az ceza vermiş

SPOR Haberleri

Şikeden başkalarına 1 maçtan 1 ila 8 yıl ceza veren UEFA'nın, 4 maçtan suçlanan sarı-lacivertlileri 2 yıl men etmesi CAS'a göre kıyak.

İsviçre'nin Lozan şehrinde faaliyet gösteren CAS'ın (Spor Tahkim Mahkemesi) Fenerbahçe'nin şike dosyasıyla ilgili tam metni basına sızdı. Taraflara tebliğ edilmesine rağmen, Fenerbahçe'nin İsviçre Federal Mahkemesi'ne yaptığı başvuru nedeniyle CAS'ın resmi internet sitesinden dahi açıklamadığı kararın medyaya UEFA tarafından sızdırıldığı öne sürülürken, satır aralarında dikkat çekici detaylar göze çarptı. Bunlardan en önemlisi CAS'ın Fenerbahçe'ye verilen ceza konusunda UEFA'yla hem fikir olmadığı gerçeği. Sarı-lacivertlilerin 4 farklı karşılaşmanın (Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İBB, Fenerbahçe-Ankaragücü ve Sivasspor-Fenerbahçe) sonuçlarını etkilemeye çalıştığına kanaat getiren CAS'a göre UEFA'nın verdiği ceza çok düşük.
CAS'IN ARTIRMA YETKİSİ YOK
Daha önceki şike davalarını göz önüne alan CAS, verilen cezaların 1 ila 8 yıl arasında değiştiğine dikkat çekerken, tüm ihlallerde bir maç üzerinden değerlendirme yapıldığını vurguladı ve Fenerbahçe'nin 4 maçtan suçlu bulunmasına rağmen aldığı 2 yıllık cezanın az olduğunu ifade etti. CAS, Fenerbahçe dosyasında dört maç için kulübün üst makamlarındaki yöneticiler tarafından yönetilen bir şike operasyonu tespit ettiğini, bunun çok ağır bir ihlal olduğunu, ancak UEFA Temyiz Kurulunun benzer davalardaki kararlarına göre çok hafif bir ceza verdiğini belirtti. CAS, UEFA'nın kendi Temyiz Kurulu kararına itiraz etmediği için cezayı artırma yetkisi olmadığına da işaret etti. Diğer bir deyişle CAS, UEFA'nın Fenerbahçe'ye az ceza verilmesini kabul ettiğini gerekçeli kararında yazmış oldu.
KAYA'DAN SERT ÇIKIŞ
CAS kararıyla ilgili yaşananların ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Fenerbahçe'nin avukatlarından Abdullah Kaya, UEFA'ya ve üstü kapalı olarak Galatasaray ile Trabzon'a yüklendi. CAS'ın kararı kendi sitesinde yayınlamayacağını taraflara tebliğ etmesine rağmen, UEFA'dan bir şekilde sızıntı olduğunu belirten Kaya, "CAS kararını yayınlayacağını söyleyenler, abilerine sorsunlar: Neden CAS kararını yayınlamıyor? Taraflara ne tebligat yaptı? CAS'ın yayınlamayı ertelediği kararın peşine düşeceklerine, önce oturup kendi savunmalarını hazırlamalarını tavsiye ederim. CAS kararını da kes-yapıştır-montajla yöntemi ile kafa karıştırmada kullanmaya kalkıyorlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...