Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barzani tarih verdi!

/ Kaynak: İHA
Barzani tarih verdi!

DÜNYA Haberleri  / İHA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, birkaç ay içerisinde bağımsızlık referandumu düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Irak'a bağlı özerk bölge konumundaki Kürt Yönetimi'nin Devlet Başkanı Mesud Barzani, BBC'ye yaptığı açıklamada IŞİD tehdidi altında bulunan Irak'taki son durumu ve Kürtlerin bağımsızlık taleplerini değerlendirdi. Barzani, "Son yaşanan şeyler Kürdistan'ın bağımsızlığı elde etmeye hakkı olduğunu gösteriyor. Bu hedefimizi bundan böyle gizlemeyeceğiz. Irak şu an etkin olarak bölündü. Ülkenin bulunduğu bu trajik durumda kalmayı mı umuyoruz? Bağımsızlığa karar verecek olan kişi ben değilim. Buna halk karar verecek. Referanduma gideceğiz ve bu birkaç ay içinde olacak" dedi.Irak ordusunun IŞİD saldırısı altında bulundukları mevzileri terk etmesinin ardından, özellikle ihtilaflı durumdaki Kerkük olmak üzere Irak ordusunun boşalttığı yerlerde Peşmerge güçleri mevzilenmişti. Barzani daha önce yaptığı açıklamada ise Peşmerge'nin girdiği yerlerden çekilmeyeceğini söylemişti.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...