Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin anlamını böyle açıkladı

/ Kaynak: İHA
Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin anlamını böyle açıkladı

Politika Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin, vesayetler tarihinin kapatılması anlamına geldiğini anlatan Erdoğan'ın önemli açıklamaları....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen AK Parti Cumhurbaşkanı adayı açıklama toplantısında yaptığı konuşmada, "Alemlerin Rabbi Allah'a hamdolsun. Mülkün sahibi Allah'tır. Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah'tır. Bu davayı, hareketi, bu mücadeleyi işte bugünlere eriştiren Rabbime sonsuz hamdü senalar olsun. Bu davanın bayraktarlığını, sancaktarlığını, hizmetkarlığını yapmış ve ahirete intikal etmiş her bir kardeşime Rabbim rahmet etsin, onlardan razı olsun. Çıktığımız bu kutlu yolculukta Rabbim ayaklarımızı doğruluk üzere sabit kılsın. Ya Rabbim, Sen ki kullarının hareketlerini takdir ettin, senin iznin olmadıkça hiçbir şey hareket etmez. Bizim hareketlerimizi doğruluk üzerine kıl. Ya Rabb bizim göğsümüzü genişlet, hayır işlerimizi kolaylaştır. Ya Rab, bugün sana ve senin yarattıklarına yani halka hizmet için bir güzel yolculuğa hazırlanıyoruz. Bizi kibirden muhafaza eyle ya Rab, bizi hasetten muhafaza et ya Rab. Bizi, haksızlıktan, adaletsizlikten, zulümden beri eyle ya Rab. Bizi, ailemizi, bütün yol arkadaşlarımızı yolların tuzaklarından koru Allah'ım. Selçuklu Sultanı Alparslan gibi kefenimizi giyerek mücadeleye soyunduk. Sen ki her şeye gücü yetensin. Bu mübArek günde dileğimiz o dur ki bu milleti bir kez daha zaferle müjdele ya Rab. Bugün çıktığımız kutlu yolculuk Türkiye için milletimiz için insanlık için hayırlara vesile eyle ya Rab. Amin, amin, amin. Her birinize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, bu güzel buluşmada heyecanımızı bizlerle paylaşan siz değerli yol arkadaşlarımı yürekten selamlıyorum. Sizin şahsınızda Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarını, aziz milletimi, bizim bu heyecanımızı paylaşan dost ve kardeşlerimi selamlıyorum. Şahsımı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı için aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Bilmiyorum ne haldayız gidiyoruz gündüz gece. Bireyselleştiriyorum, dünyaya geldiğimiz handa, yürüdüm aynı zamanda..." diyerek Aşık Veysel'in Gidiyorum Gündüz Gece şiirini okudu.

"VESAYETLER TARİHİNİN KAPATILMASIDIR"

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin, vesayetler tarihinin kapatılması anlamına geldiğini anlatan Erdoğan, "Eğer bu kardeşinizi getirirseniz halkın tarafını tutan, devletle milleti kucaklaştıran, milletin çıkarlarını gözeten bir cumhurbaşkanı olacağım…Eğer seçilirsem bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanı olacağım…Tüm siyasi görüştekilerin oylarına talibim, alacağımı da inanıyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı olursa da çözüm sürecinin sekteye uğramasına asla müsaade etmeyeceğini belirten Erdoğan, paralel yapıya da asla müsamaha gösterilemeyeceğini, bu çetenin çökertileceğini kaydetti.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...