Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması

/ Kaynak: AA
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan açıklaması

Politika Haberleri  / AA

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için: "Resmi adaylığı kabul edildikten sonra istifa etmesi lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından mevcut görevinden istifa etmesi gerektiğini belirterek, "İstifa etmesi lazım, bekliyoruz. Resmi adaylığı kabul edildikten sonra istifa etmesi lazım" dedi
-"Daha önce başvurumuzu yaptık"
Kılıçdaroğlu, grup toplantısı sonrasında Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı dolayısıyla görevinden istifa edip etmemesine ilişkin soru üzerine, "Herhalde istifa etmesi lazım, bekliyoruz. Resmi adaylığı kabul edildikten sonra istifa etmesi lazım" yanıtını verdi.
"Erdoğan'ın istifa etmemesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne bu konuda bir başvuru yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Kılıçdaroğlu, "O konuda daha önce Anayasa Mahkemesi'ne başvurumuzu yaptık" diye yanıtladı.


EKMELEDDİN İHSANOĞLU: 'BU YARIŞ ÇOK MEDENİCE VE DEMOKRAT ŞEKİLDE OLSUN'
CHP ve MHP'nin çatı adayı nbsp;Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarış, çok medenice ve demokrat şekilde olsun. Türkiye'nin önünde tercihler olmalıdır, Türk milleti ona göre tercihini yapmalıdır" şeklinde değerlendirdi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...