'IŞİD militanları Suriye'de 153 Kürt'ü kaçırdı'

/ Kaynak: AA
'IŞİD militanları Suriye'de 153 Kürt'ü kaçırdı'

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Haklarını İzleme Örgütü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Suriye'de 153 Kürt gencini kaçırdığını açıkladı.

Örgütten yapılan açıklamada, IŞİD'in, 29 Mayıs'ta Suriye'de, çoğu Kürtlerin yaşadığı Eyn el Arap kentinden olmak üzere, yaşları 13 ila 14 olan 9. sınıf öğrencisi 153 genci kaçırdığı belirtildi. Gençlerden beşinin kaçmayı başardığı ifade edildi.IŞİD'in 15 genci de peşmerge tarafından tutulan IŞİD üyelerinin serbest bırakılması karşılığında 28 Haziran'da salıverdiği bildirildi.Kürt gençlerinin, başkent Şam'da sene sonu sınavlarına girdikten sonra dönüş yolunda kaçırıldıkları, kaçmayı başaran gençlerden ikisinin, IŞİD'in kendilerini zorladıkları ve militanların kurallara uymayanları dövdüğünü söylediği belirtildi.İnsan Hakları İzleme Örgütü özel danışmanı Fred Abrahams, IŞİD'in, Kürt gençlerini rehin tutmasının, "savaş kurallarının pervasızca ve zalimce çiğnenmesi" anlamına geldiğini vurgulayarak IŞİD'in, bir aydır rehin tuttuğu 133 genci derhal serbest bırakması gerektiğini söyledi. nbsp;
Örgütün, kaçırılan üç gencin babalarıyla ve Eyn el Arap'taki siyasetçilerle görüştüğü, Hüseyin Muhammed Ali adlı eğitim yetkilisinin, Şam'daki sınavlara girmek için bölgeden 13 ila 18 yaşlarında en az bin öğrencinin öğretmenleriyle minibüsler ve otobüslerle başkente gittiklerini açıkladı. nbsp;
Ali, yolda IŞİD'in kontrolündeki bölgelerden geçen konvoya Şam'a giderken müdahale edilmediği ancak dönüşte militanların, Menbic'de ilk grubu durdurarak, erkek öğrencileri rehin aldığını, kızları eve gönderdiğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...