Pervin Buldan, 'Ekmeleddin Bey'i rakip olarak görmüyoruz'

/ Kaynak: İHA
Pervin Buldan, 'Ekmeleddin Bey'i rakip olarak görmüyoruz'

Politika Haberleri  / İHA

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'dan, "En güçlü rakip olarak kimi görüyorsunuz?" şeklindeki soruya cevap: 'Ekmeleddin Bey'i rakip olarak görmüyoruz'

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "En güçlü aday Sayın Selahattin Demirtaş'tır. Rakip olarak Sayın Başbakan var karşımızda. Biz Ekmeleddin Bey'i rakip olarak görmüyoruz" dedi.HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, Meclis İdare Amiri Sırrı Süreyya Önder ile HDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Altan Tan ve Mülkiye Birtane, Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu yaptı. Baluken, dilekçelerin yer aldığı klasörü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim etti. Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından HDP'liler kameraların karşısına geçti.HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Çankaya Köşkü'ne artık halkın gerçek temsilcisinin çıkmasının zamanının geldiğini kaydederek, statükocu bir anlayış yerine halkın değerlerini dikkate alan, toplumun tamamını kucaklayan bir anlayışın oturması gerektiğini ifade etti. Baluken, halkın önüne güçlü bir kampanya ile çıkacaklarını belirtti. Katılımcı demokrasi, yerinden yönetim ve kadınlar başta olmak üzere birçok konuda toplumsal talep bulunduğunu vurgulayan Baluken, bu talepleri kollektif bir akılla yerine getirmek için çalışacaklarını kaydetti. Baluken, sürecin hayırlı olması temennisinde bulundu.

"EN AZ BİZİM ADAYIMIZ KADAR MEŞRUDUR"
HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını sorması üzerine, "En az bizim adayımız kadar meşrudur" yanıtını verdi."Başbakanlıktan istifa etmeden kampanyaları devam ettirecek olmasıyla ilgili ne söyleyeceksiniz?" şeklindeki soruya da HDP'li Önder, "Belki yasaldır ama etik değildir" dedi.

"HANGİ ADAY KAZANIRSA KAZANSIN HERKESİN KABUL ETMESİ GEREKİR"
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in seçim sonuçlarının kabulüne yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, şimdiye kadar üç adayın çıktığını, seçime herkesin adayları kabullenerek girdiğini, bu sebeple hangi aday kazanırsa kazansın sonuçları herkesin kabul etmesi gerektiğini belirtti. Ortaya çıkacak sonucun halkın iradesi olduğunu vurgulayan Kaplan, seçimlerin adil olması koşuluyla kabullenilmesi gerektiğini dile getirdi.

"EKMELEDDİN BEY'İ RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUZ"
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "En güçlü rakip olarak kimi görüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:
"En güçlü aday Sayın Selahattin Demirtaş'tır. Rakip olarak sanırım sayın Başbakan var karşımızda. Biz Ekmeleddin Bey'i rakip olarak görmüyoruz. Türkiye'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sayın Selahattin Demirtaş ve sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarışacak."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...