IŞİD, Bukemalı ele geçirdi

/ Kaynak: AA
IŞİD, Bukemalı ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

MASAR Press Ajansı'nın haberine göre, IŞİD militanlarının, Bukemal ilçesine ağır silahlarla saldırarak ilçenin denetimini sağladı.

MASAR Press Ajansı'nın haberine göre, IŞİD militanlarının, muhalif Meclis-i Şura el-Mücahidin birliklerinin kontrolünde olan Deyru'z Zor kentinin doğusundaki, Irak sınırında yer alan Bukemal ilçesine ağır silahlarla saldırarak ilçenin denetimini sağladı. nbsp;IŞİD'in saldırıları sonucunda 26 Mücahidin üyesinin öldüğü kaydedilen açıklamada, ilçe çevresinde taraflar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ve IŞİD'in söz konusu ilçede muhaliflere ait askeri araç ile silah deposunu ele geçirdiği ifade edildi. IŞİD ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçede elektrik ve suyun kesik olduğu, halkın temel gıda malzemelerine ulaşmakta sıkıntı çektiği dile getirildi. IŞİD ile Meclis-i Şura el Mücahidin birlikleri arasında yaşanan çatışmalarda halkın kitleler halinde Bukemal terk etmeye başladığı vurgulandı. nbsp;


Suriye'nin kuzeyindeki Halep ve Rakka bölgesinde de IŞİD militanları ile Özgür Suriye Ordusu' (ÖSO) birlikleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı kaydedildi. nbsp;


Geçen hafta içinde IŞİD'le yaşanan çatışmalarda Mücahidin birlikleri, Bukemal ilçesinin denetimini sağlamış ve IŞİD militanlarının Irak'ta ele geçirdiği bölgelerdeki silahların, Irak'tan Suriye'ye geçmesini engellemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...