Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Örgüt yandaşları yine yol kapattı

Örgüt yandaşları yine yol kapattı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma yeniden kapattığı bölgede onlarca vatandaş aracıyla birlikte bekliyor.

Jandarmada "Hepsi oruçlu, yazık günah yeter mağdur ettiğiniz" diye anons yaptı.

Bir vatandaş jandarmaya "Vallahi buradaki insanların yüzde 80'i oruçlu. Bir ortak yol bulalım. Verin bezlerini açsınlar yolu" dedi. Jandarma ise "Bizde bez yok, zaten sorun bu" diye konuştu.

Aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar, kontakları anahtarları alındığı için bölgeden çıkamıyor.

Yüzü kapalı örgüt yandaşları da kontaklarına el koydukları vatandaşlarla aynı bölgede bulunduğu için müdahale edilemiyor. Karakol yapımını protesto gerekçesiyle 24 Mayıs'ta yolu trafiğe kapatan eylemciler KCK'nın çağrısı üzerine 16 Haziran'da yolu açmıştı. Ancak bölgede çadırlı eylem devam etti. Güvenlik güçlerinin, bugün yol üzerinde bulunan PKK, KCK bayrakları ile Öcalan posterlerini indirmesi üzerine, eylemciler Diyarbakır-Bingöl karayolunun tekrar kapattı. Yüzü kapalı grup tarafından durdukları çok sayıda aracın geçişine izin verilmezken, Jandarma bölgede önlem almaya başladı.
nbsp;
BDP'LİLER DEVREYE GİRİNCE...
nbsp;
Gün boyunca Çellik mezrası ve Duru bölgesinde güvenlik önlemi alan jandarma öğleden sonra yolu açmak harekete geçti. Jandarma Duru Üs Bölgesi'nde yolda bekletilen onlarca Otomobil, biçerdöver, kamyon, çekici ve minibüsün yoldan çektirilmesi için eylemcileri anonsla uyardı. Jandarma, " Lütfen çadırlarınıza dönün, bu vatandaşları mağdur etmeyin. Hepsi oruçlu. Yazık günah yeter artık mağdur ettiğiniz." dedi.
nbsp;
Jandarmanın uyarısını dikkate almayan gruba, jandarma müdahale etmek için harekete geçti. Ancak bu sırada aralarında BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de olduğu bir grubun yolun açılması için bölgeye geleceği ve eylemcileri ikna edeceği bilgisi üzerine jandarma beklemek zorunda kaldı. Bu arada sabahtan beri örgütün elinde olan çok sayıda mağdur vatandaş jandarmayla görüştü ve sorunun çözülmesini istedi. Vatandaşlar, jandarmaya müdahale edilmesi halinde araçlarının yakılacağını belirterek, sorunu bu aşamaya getirmeden çözmelerini istedi. Jandarma ise vatandaşlara bölgeden çıkmalarını rica etti. Ancak vatandaşlar, araçlarda eş ve çocuklarının olduğunu ve ayrılamayacağını kaydetti.
nbsp;
12 SAATTİR BURADA ORUÇLU BEKLETİLİYORUM
nbsp;
Bu arada jandarmanın bulunduğu noktaya gelen vatandaşların oldukça gergin olduğu görüldü. Bir vatandaş, "12 saattir buradayım, oruçlu oruçlu bekliyorum. Biçerciyim. Vallahi oruçluyum. Bizi bırakmaları için kime ne diyeyim. Sanki bunlar insanlar mı " diye konuştu. Bir vatandaş ise jandarmaya şunları söyledi: " Vallahi buradaki insanların yüzde 80'i oruçlu. Bir ortak yol bulalım. Verin bezlerini açsınlar yolu" dedi. Jandarma ise " Bizde bez yok, zaten sorun bu" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...