TCDD, Yüksek Hızlı Tren'in açılışı için gün sayıyor

TCDD, Yüksek Hızlı Tren'in açılışı için gün sayıyor

Ekonomi Haberleri

Daha önce 5 Temmuz olarak açıklanan YHT açılış tarihi ertelendi. Hızlı tren hattının, ayın ikinci yarısında açılması bekleniyor

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), hazırlıklarını tamamladığı Yüksek Hızlı Tren'in açılışı için gün sayıyor. 5 Temmuz'da yapılması planlanan açılışın Başbakanlıktan gelecek habere bağlı olarak temmuz ayının ikinci haftasında yapılması bekleniyor. Eskişehir-İstanbul hattının açılışı daha önce de hatta yapılan sabotajlar nedeniyle ertelenmişti. Ankara-İstanbul hattı ilk etapta Pendik'e kadar olacak. Daha sonra ise yapılan çalışmaların ardından Yüksek Hızlı Tren, Halkalı'ya kadar uzayacak. Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, yolcularını 3 saatte Ankara'ya ulaştıracak. Hızlı trende daha sonraki hedef ise Bursa, İzmir ve Sivas olacak. Bu hatlarla Türkiye'nin 15 büyük vilayeti birbirine bağlanmış olacak. Böylece hızlı tren, Türkiye'nin yarısı kadar bir nüfusu kapsayacak. Ulaştırmaya yapılan tarihi yatırımlara rağmen Avrupa'da en ucuz yolcu taşımacılığı Türkiye'de yapılıyor. Avrupa'da nbsp;Yüksek Hızlı Tren bilet ücretleri el yakarken, Türkiye ücret politikasıyla Avrupa'ya örnek oldu. Almanya'da 1 saat 40 dakikalık Berlin-Hannover seferi için 2. sınıf bilete 62 avro verilirken, aynı bilet nbsp;1 saat 38 dakika olan Madrid-Valencia seferinde 80 avroya çıkıyor. Türkiye'de ise 1 saat 37 dakika olan Ankara-Konya ve 1 saat 30 dakika olan Ankara-Eskişehir hattında 2. sınıf bilet ücreti sadece 8 avro ile Avrupa'daki emsallerine göre en az 7 kat daha ucuza satılıyor.
Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...