Fenerbahçe'den Trabzonspor'a suçlama!

Fenerbahçe'den Trabzonspor'a suçlama!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, yurtdışında önemli bir sınava çıkıyor. Yöneticilerin Federal Mahkeme ve ardından yapacakları girişimler özetle şu şekilde...

İsviçre Federal Mahkemesi, UEFA'nın savunmasını alıp sarı lacivertlilere verecek. Fenerbahçe avukatları karşı savunmalarını yaparken, yeniden yargılama kararını ve CAS kararındaki lehlerine sonuçları sunacak. Karar, bu ay içinde çıkacak.
İşte Fenerbahçe'nin rotası...
Trabzon'u UEFA'ya şikayet eden F.Bahçe'nin, Mehmet Yıldız'ın yanı sıra şu iddiaları var: "1- Karabük'e teşvik verildiğini iki gazeteci yazdı. 2- Trabzon'un, F.Bahçe'den puan alması karşılığı A.Gücü'ne Gabriç'i vereceği tapeleri. 3- Trabzon, temiz kağıdına aykırı davrandı.
F.Bahçe'nin UEFA ve İsviçre Federal mahkemesindeki başvuruları bu ay içinde netleşecek. Sarı lacivertliler, ilk olarak Lozan'daki İsviçre Federal Mahkemesi'nden şampiyonlar ligi'ne gidebilmek için karar aldırtmayaçalışacak. Ancak şike sürecinin yıl dönümü olan 3 Temmuz'da Fenerbahçeile ilgili kesin bir karar çıkması beklenmiyor.
Yarın akşama kadar UEFA konu ile ilgili savunmasını mahkemeye verecek. Mahkeme UEFA'nın savunmasını Fenerbahçeli avukatlara verecek ve sarı lacivertliler karşı argümanlarını sunacak. Mahkemenin temmuz ayı içinde konuyla ilgili kararını vereceği öğrenildi.
YENİDEN YARGILAMA KARARINI VERECEKLER
Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için mahkeme sürecine büyük önem veren sarı lacivertliler, UEFA'nın savunmasını aldıktan sonra 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama ile ilgili kararını da mahkemeye iletecek. Anayasa Mahkemesi de bu süreçte lehte karar verirse, bu da İsviçre Federal Mahkemesi'ne sunulacak.
F.Bahçe, CAS kararında yer alan katılım belgesinden dolayı ceza alınmamaması gerektiği ve adil yargılanmanıp yargılanmadığı konusunda 1 CAS hakeminin koyduğu şerh kararını gerekçe göstererek UEFA aleyhine İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.
TRABZON'A ÜÇ SUÇLAMA DAHA
Fenerbahçe bir yandan federal mahkeme kararı ile Avrupa'ya gidebilme umudunu taşırken, bir yandan da Trabzon'un cezalandırılması için UEFA Disiplin Kurulu'ndan karar çıkarmaya çalışacak. Sarı lacivertlilerin UEFAbaşvurusunda, Mehmet Yıldız'ın noter onaylı ifadesinin ve şu argümanlar var:
Karabük-F.Bahçe maçı öncesi Trabzon'dan teşvik primi gönderileceği yönünde 2 yerel gazetecinin beyanı...
A.Gücü-F.Bahçe maçı Trabzon'un istediği gibi biterse Gabriç'in verileceği tapesi.
Trabzon'un 2007'den itibaren şike ya da teşviğe karışmadığı yönünde UEFA'ya verdiği temiz kağıdını gerekçe gösterip, UEFA talimatının 48. maddesinden dolayı ceza alması istenecek.
Gerekçeli karar tartışması
Fenerbahçe ile ilgili CAS'ın gerekçeli kararıyla alakalı tartışmalar, öncekigeceye damga vurdu. Bazı internet siteleri, "CAS gerekçeli kararını açıkladı" başlığıyla yayın yaparken, F.Bahçe cephesinden de tepki geldi. Sözü edilen CAS kararının, Mayıs ayı başında gazetelerde yayınlanan özet kararın tam metni olduğu öğrenildi. Sarı lacivertli kulübün avukatı Abdullah Kaya, önceki haberlerden farklı vekulüp aleyhine bir unsur olmadığını belirtti. CAS'ın, gazetemizde de daha önce yayınlanan kararında, F.Bahçe UEFA'daki gibi 8 değil, 4 maçta suçlanırken, verilen ceza az bulunmuştu. Ancak CAS, UEFA'nın bazıkararlarını da bozmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...