Son Mektup'tan ilk kareler

/ Kaynak: İHA
Son Mektup'tan ilk kareler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Çanakkale Savaşlarını konu alan 'Son Mektup' adlı filmin çekimleri, Çanakkale'de başladı

Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Nermın Hüseynova, Barbara Sotelsek gibi oyuncuların rol aldığı filmin 27 Şubat'ta vizyona girmesi planlanıyor.


Yönetmenliğini Özhan Eren'in yaptığı filmde Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Nermın Hüseynova, Barbara Sotelsek yer alıyor. Tansel Öngel'in canlandırdığı Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nesrin Cavadzade'nin oynadığı Nihal Hemşire'nin hikayesinin anlatıldığı filmde tüm süreç büyük bir titizlikle yürütülüyor. Daha önce '120' adlı filmi çeken Özhan Eren, Çanakkale savaşlarının 100'ncü yılına yakışır bir film ortaya koymak istediklerini söyledi. Eren, "Bu projede para pul hesaplarını değil, filmin kendisini çok önemsiyoruz. Elimizden geldiği kadar nerede kaynak bulursak oraya başvurduk. Bir tek hedefimiz var; Çanakkale harbinin şanına, 100.yılının şanına yakışır bir sinema filmi olması. Bizler memnun olalım, seyircimiz mutlu olsun istiyoruz" dedi.


"HİÇ DÖNEM FİLMİNDE OYNAMADIM"
Filmin kadın başrolü Nesrin Cavadzade, "Senaryo bana geldiğinde, beni en çok etkileyen benim oynadığım karakter oldu, onun fedakarlığı oldu. Ben bugüne kadar hiç dönem filminde oynamadım. 10'ncu filmim. Ama daha önce hep günümüz karakterlerini canlandırdım. İlk defa bir dönem filminde oynuyorum. Bu beni çok heyecanlandırdı. 1915'te yaşamış bir karakteri oynamak, her şeyden önce bir de 23 yaşında bütün ailesini Balkan harbinde kaybetmiş, kendi isteği ile gönüllü olarak Çanakkale Savaşı'na yardımcı olmak için katılan bir hemşireyi oynamak çok cezbedici bir şey olarak göründü gözüme. Kendimi deneyimlemek istedim bu projede" dedi.
Son Mektup'tan ilk kareler



"45. SANİYEDE İKNA OLDUM"
Filmin erkek başrolü Tansel Öngel ise "Bu projede yer aldığım için son derece mutluyum. Büyük bir kahramanlık destanının anlatıldığı film için Özhan Eren'in izlettiği görüntülerin 45. saniyesinde bu filmde yer almak için can attım, hemen ikna oldum. Bir dönem filmi çekiyorsanız bütün sahneler zordur. Ama çıkacak filmin ne kadar güzel olacağını düşünüp o zorlukları aşıyorsunuz. Elimden geldiğince o dönemin nasıl bir ritme sahip olduğunu araştırarak rolüme hazırlandım. Yüzbaşı Salih Ekrem çok gözü kara biri. O dönem şartlarında yeşeren bir aşkı var. Filmin çekimlerini tamamlayınca sinema izleyicisi gibi ben de vizyona girmesini iple çekeceğim" diye konuştu. Gelecek yıl 27 Şubat'ta beyaz perdede sinema izleyicisiyle buluşacak 'Son Mektup'ta gönüllü olarak Çanakkale'ye giden ve orada tanışan Pilot Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire, bir yandan savaşın zorlu şartlarında koştururken diğer yandan da Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için birlikte mücadele ediyor. İngilizlerin bir hava baskınında Salih Yüzbaşı'nın ona yardımı sayesinde kurtulan kimsesiz çocuk Fuat, Nihal Hemşirenin kanatları altına sığınarak Salih Yüzbaşı ile Nihal Hemşirenin daha da yakınlaşmasına vesile oluyor.
Son Mektup'tan ilk kareler

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...