Topbaş'tan Köşk için ilk yorum!

Topbaş'tan Köşk için ilk yorum!

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

360 TV'nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Topbaş, "Sayın Başbakanımız hedeflerinin arkasından her ne pahasına olursa olsun giden, cesaretli bir cumhurbaşkanı olacak, çünkü daha yapacak çok işimiz var. Türkiye'nin önünde bazı problemler var. Bunlara neşter vurabilecek, adım atabilecek, tavır koyabilecek bir lidere ihtiyaç var. Bunu da Sayın Başbakanımız başarır" dedi.

Topbaş, şu ifadeleri kullandı: "40 yılı aşkındır Sayın Başbakanımızla birlikte siyaset yapıyoruz. İstanbul'da 1994 yılında belediye başkanlığı yapan Başbakanımız, Türkiye'de gerçekten yeni bir yerel yönetim anlayışını hissettirdi. İstanbul'un sorunlarına ciddi çözümler getiren bir vizyon ortaya koyan liderimizdir Başbakanımız. Genel Başkanımız ve Başbakanımız olarak da 12 yıldır Türkiye'ye çok ciddi mesafeler aldırdı. Ekonomik açıdan ciddi başarılara imza attı. Birileri beğenmese de doğru görmese de tasdik etmek istemese de bu bir gerçek. Yurtdışı seyahatlerimizde Türkiye'nin gelişmesiyle ilgili övgüleri devamlı almaktayız. Tabi bir cumhurbaşkanlığı seçimi var.

Türkiye için çok önemli ve dönüm noktası. Sizler, bizler, hepimiz buna tanıklık ediyoruz. Cumhuriyetin 91. Yılında Türkiye demokratikleşmede önemli bir adım atıyor. Halkın seçimiyle bir cumhurbaşkanı göreve gelecek. Yani vesayetin kalktığı, Çankaya'ya milli iradenin yansıdığı bir süreci beraberce yaşayacağız. Bu bakıma tüm siyasi partiler kendi adaylarını göstererek bir yarışa, bir çalışma içine girecekler. Sayın Başbakanımız; çalışkanlığı, azmi, başarısı, gayreti, iradesi ve dirayetiyle zaten halkımız tarafından beğenilen, sadece Türkiye'de değil yurtdışından da takdir gören bir insan. Geçmişten gelen yakın dostluğumdan dolayı, yakın tanıyanlar olarak da böyle bir görevi başarıyla yapabileceğini, bu makama layık olduğunu düşünenlerdeniz. Patimiz kendisinin aday olmasını öngördü, dün de 77 milyon bunun ilanını yaşadık.

Ekranları başında olanlar da şahit oldu. Mükemmel bir konuşma yaptı. Yeni bir başlangıç diye söylediğimiz bir çalışma içine girdik. Sayın Başbakanımızı 17-18'li yaşlarından itibaren tanıyorum. Birlikte olduğumuz yıllarda azimli, gayretli, hedeflerini doğru koyan, hedeflerinin arkasından ne pahasına olursa olsun giden, ülkesini ve insanlarını çok seven, merhamet duygusu oldukça yüksek bir insan olarak bildiğim Sayın Başbakanım, cumhurbaşkanlığında da çalışkanlığıyla ülkemizi bir devlet başkanı olarak tanıtacak, daha aktif rol oynayacaktır.

Milletler topluluğunda da ülkemizi farklı bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tüm yurttaşlarımız mevcut adaylar içinde bir değerlendirme yaptığında açık ara başarılı olacağını gördüklerine inanıyorum. Böyle bir sonucun da Türkiye'nin geleceğine farklı bir yansıma olacağına, vesayet duygusundan arınmış Türkiye'nin demokratikleşmenin somut adımlarını atacağına inanıyorum. Kendisi cesaretli bir cumhurbaşkanı olacak, çünkü daha yapacak çok işimiz var. Türkiye'nin önünde bazı problemler var. Bunlara neşter vurabilecek, adım atabilecek, tavır koyabilecek bir lidere ihtiyaç var. Bunu da Sayın Başbakanımız başarır.

Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...