İsrail, Gazze'ye hava saldırıları düzenledi

/ Kaynak: AA
İsrail, Gazze'ye hava saldırıları düzenledi

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin Beyt Lahiye ve değişik bölgelerine düzenlediği 8 hava saldırısında yaralı sayısı 10'a yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'nin değişik bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği 8 değişik hava saldırısında yaralananların sayısının 10'a yükseldiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudret, nbsp;İsrail savaş uçakları tarafından, Gazze Şeridi ve Beyt Lahiye'ye yönelik düzenlenen hava saldırılarında yaralananların sayısının 10'a yükseldiğini belirtti. Kudret, Beyt Lahiye beldesinde saldırıda yaralanan aralarında 68 yaşında bir kadın ve 19 yaşında bir kızın da bulunduğu 7 kişinin, ambulansla Kemal Advan Hastanesine kaldırıldığını ifade etti. nbsp;Kudret, İsrail savaş uçaklarının Gazze kentine yönelik giriştiği hava saldırısında ise aralarında 17 yaşında bir çocuğun da yer aldığı 3 kişinin yaralandığını belirtti. nbsp;Yaralıların ambulansla kentin batı yakasındaki sağlık merkezine götürüldüğü kaydedildi.


Daha önce İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.


İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin doğusunda bulunan et-Tuffah ve kuzeydeki Ebracu el-Makrusi mahallelerinde bulunan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı'na ait askeri karargahlara yönelik saldırı düzenlediği ve bölgedeki evlerde büyük hasar meydana geldiği bildirilmişti.


İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan 2 füzenin İsrail'in güneyindeki Sderot şehrine düştüğünü ve kentteki elektriklerin kesildiğini belirtmişti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...