Nicolas Sarkozy ilk kez konuştu

/ Kaynak: İHA
Nicolas Sarkozy ilk kez konuştu

DÜNYA Haberleri  / İHA

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yaşanan olaylardan dolayı tam anlamıyla şoke olduğunu söyledi.

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa gündemine bomba gibi düşen gözaltına alınması ve sorguya çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, meydana gelen olayların kendisine yönelik bir komplo olduğunu ancak kendisinin siyasi oyunlar karşısında pes edecek bir adam olmadığını söyledi. Dün sabah erken saatlerde polis tarafından gözaltına alınıp yaklaşık 16 saat sorgulanan Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, olayla ilgili olarak Fransız televizyonu TF1 ile Europe 1 radyosuna konuştu. Sarkozy, yaşanan olaylardan dolayı tam anlamıyla şoke olduğunu söyledi.


Fransa eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, röportajda yargının siyasete alet edilmesinin ve 16 saate yakın sorgulanmasının komplo olduğunu ileri sürdü. Sarkozy, hakkında dava açılması kararı alındıysa mutlaka kesin bir delile ulaşıldığı için dava açılacağı düşüncesi hakim olmasına rağmen cumhuriyet ilkelerine karşı suç işlemiş olduğunu düşünmediğini belirtti. Durumun vahim ve çok ciddi olduğunu vurgulayan Sarkozy, yargının bir kısmının üzerinden siyasi oyunlar olduğunu ifade etti. Sarkozy, "Fransızlar bunları bilmeli. Ben Fransızlara bu gerçeği söylemek istiyorum. Benim hakkımda yanlış bir imaj oluşturulmaya çalışılıyor. Ben Fransızların güvenine asla ihanet etmedim. Dün gece bu nedenle kendimi ifade etme kararı aldım. Sorgu beni şoke etti. Ben hiçbir zaman ayrıcalıklı olma talebinde bulunmadım. Bir hatam olursa eğer sorumluluğumu bilirim. Eylül ayından bu yana en özel telefon görüşmelerimin dinlenmesi normal midir? 16 saate yakın sorguda tutulmam normal midir? İfade vermeye çağrılamaz mıydım? Polisler işlerini yaptılar, bu onların görevi ancak bu şekilde götürülmem ve sorguya alınmamın arkasında belli ki beni küçük düşürme niyeti vardı. Sorgunun ardından iki yargıçla görüştürüldüm. Yargıçlardan birinin yargıçlar sendikasına mensup olması normal midir? Her vatandaşın tarafsız bir yargı karşısına çıkma hakkı vardır. Bu yöntem ben olduğum için mi kabul edilir olmalı? Mesela ben cumhurbaşkanıyken Sayın Hollande'ın başına böyle bir şey gelseydi bu bir skandal olurdu" dedi.


Hakkını arayacağını fakat ayrıcalık beklemediğini dile getiren Sarkozy, "Ben yasaların üzerinde de değilim ama altında olmayı da kabul etmeyeceğim. Ben siyasi oyunlar karşısında pes edecek bir adam değilim" diye konuştu.


Sarkozy, 2017 yılında yeniden cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağının sorulması üzerine, "Ülkeme hizmet etmekten asla vazgeçmiyorum, ülkemin içerisinde bulunduğu durumu hayretle izliyorum. Ağustos sonu Eylül başı gibi kararımı vereceğim" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...