Gül, 7 yılda 81 il ve 66 ülke gezdi

Gül, 7 yılda 81 il ve 66 ülke gezdi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirdiği yurt dışı ziyaretlerle 'Cumhuriyet tarihinin en çok dış temasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı' sıfatını kazandı.

Abdullah Gül, resmi, çalışma ziyaretleri ve uluslararası toplantılar olmak üzere 66 farklı ülkeyi ziyaret etti. Ziyaretlerinde Türk Dünyasına ayrı bir önem veren Gül, Azerbaycan ve Türkmenistan'a 6'şar kez gitti. Gül'ün en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında Fransa da 6 ziyaretle yer aldı. nbsp;
Gül'ün görev süresi içerisinde 31 ülkeden Türkiye'ye ilk kez devlet başkanı düzeyinde ziyaret gerçekleşti. Meksika, Brezilya, Lüksemburg, Kolombiya, Monako liderleri Türkiye'yi ilk kez ziyaret eden devlet başkanları arasında yer aldı. Yedi yıllık görev süresince dışişleri bakanları, başbakanlar, parlamenterler olmak üzere 271 resmi görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, 98 ayrı ülkeden devlet başkanlarını da Türkiye'de misafir etti.
Yurt dışındaki temasları ile rekora imza atan Cumhurbaşkanı Gül, yurt içi ziyaretlerinde de ayrı rekoru gerçekleştirdi. Türkiye'nin bütün illerini ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olan Gül Burdur'u 43 yıl, Ordu'yu 31 yıl, Uşak'ı 27 yıl, Artvin'i 27 yıl, Giresun'u 26 yıl aradan sonra ilk kez ziyaret eden cumhurbaşkanı oldu. nbsp;
Buket GÜVEN / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...