İhsanoğlu'ndan Alevi turu

İhsanoğlu'ndan Alevi turu

GÜNDEM Haberleri

Alevi kanaat önderleri tarafından veto edilen İhsanoğlu, Madımak sözü verdi, Hacıbektaş'ı ve Ertaş'ın kabrini ziyaret etti.

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan ve muhafazakâr geçmişine Alevilerin nasıl yaklaşacağı merak edilen Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümünde Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini ziyaret etti. nbsp;
"Hacıbektaş önünde saygıyla eğiliyorum" diyen İhsanoğlu, seçildiği takdirde, Madımak Oteli'nin müze yapılması için girişimde bulunacağını belirtti. 21 sene evvel yaşananları 'kara taassup ve tahrik' olarak nitelendiren İhsanoğlu, "Bugün güzelliklerle dolu tarihimizin karanlık günlerinden birinin yıldönümü. 21 sene önce 30'a yakın insanımız kurban edildi. Bu kaybolan canların hesabı verilmiyor. 21 sene geçti herkesin yanına kâr kalıyor. Ben bunu yapanları telin ediyorum. Ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu otel bir ibret müzesi olmalı, Ben seçildiğim zaman takip edeceğim" dedi. İhsanoğlu, Hacıbektaş'ın ardından Kırşehir'e geçerek Neşet Ertaş ve babası Muharrem Ertaş'ın mezarlarını ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...