Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan: Benden sonrasını konuşmayın

Başbakan: Benden sonrasını konuşmayın

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, 28 Ağustos'a kadar genel başkanlık ve başbakanlık konusunun konuşulmasını yasakladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olduğunun duyurulmasının "Erdoğan sonrası AK Parti" konusu kulislerin ilk gündem maddesi haline geldi. AK Parti içinde nbsp;partinin başına kimin geçeceği konusunda yorumlar ve tartışmalar yapılıyor. Ancak, bu değerlendirmelere Başbakan Erdoğan'dan bir kez daha itiraz geldi.
Daha önce, bu tartışmaların cumhurbaşkanlığı seçimlerini gölgeleyeceğini belirterek uyarıda bulanan Erdoğan bu kez kurmaylarını "28 Ağustos'a kadar yeni genel başkan yeni başbakan konusunda formül üretmek ve bunların üzerinden konuşmak partiye ihanet olur" şeklinde uyardı. nbsp;
AK Parti kurmaylarına göre, Başbakan Erdoğan 28 Ağustos'ta Abdullah Gül'den görevi devraldıktan sonra 29 Ağustos'ta hükümeti kurma görevini kime verecekse, partinin genel başkanı da o kişi olacak. Yine AK Parti yöneticilerine göre 15 Eylül'de de kongreye gidilecek ve başbakanlık görevini yürütecek kişi genel başkan adayı olacak.
ÖZAL GİBİ YAPMAYACAK
Erdoğan'a kurmayları tarafından merhum Özal'ın Köşk'e çıkarken ANAP'ın başına gelecek isim konusunda izlediği yöntem de hatırlatıldı. O dönemde, merhum Turgut Özal, ANAP'ın başına gelebilecek 18 isim belirlemiş, nbsp;bu isimler için milletvekilleri arasında anket yapmış, nbsp;ancak bu 18 isim arasında olmayan Yıldırım Akbulut'u partinin başına getirmişti. Listede isimleri olan kişiler de siyasi tarihe '18 Türk Büyüğü' olarak geçmişti. Özal'ın izlediği bu yöntemin parti içinde çekişmelere yol açtığını dile getiren AK Parti kurmayları, Başbakan Erdoğan'ın aynı yanlışa düşmeyeceğini belirtiyor.
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...