Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuvvet komutanı 'hava' attı

Kuvvet komutanı 'hava' attı

GÜNDEM Haberleri

Savaş uçaklarına havada yakıt ikmali yapabilen sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'de, dün bir ilk daha yaşandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, havada yakıt ikmalini bizzat uçarak yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1991'de "Türk Hava Kuvvetleri tarihinin ilk havada yakıt ikmal görevini" binbaşı rütbesiyle gerçekleştiren Öztürk, Ankara Akıncı Meydanı'ndan kalkış yaptığı F-16 ile Mersin üzerinde 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na ait KC-135R tanker uçağı ile buluşarak yeniden havada yakıt ikmali yaptı.
Orgeneral Öztürk, yakıt ikmalinin ardından, Akdeniz ve Ege üzerinde gerçekleştirdiği 2 saatlik denetleme uçuşu sonrasında Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na indi.
Öztürk'ün, "sadece tecrübeli, harbe hazır jet pilotları tarafından gerçekleştirilebilen ve çok hassas manevra yeteneği gerektiren havada yakıt ikmal görevini, bizzat uçarak denetleyen ilk Hava Kuvvetleri Komutanı olduğu" kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...