Klimalar gözleri kurutuyor

Klimalar gözleri kurutuyor

SAĞLIK Haberleri

Günün büyük çoğunluğunu klimalı ortamda geçirenlerin gözlerinde sık sık yanma, batma ve bulanıklık şikâyetleri oluyor

Yaz aylarında artan buharlaşmayla birlikte göz kuruluğu şikayetlerinin arttığını söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez, "Gününün büyük çoğunluğunu klimalı ortamda geçirenlerin gözlerinde sık sık yanma, batma, yabancı cisim hissi ve bulanıklık gibi şikayetlere rastlanıyor. Bunun sebebi göz kurumasıdır" dedi. Ortamdaki nemli havayı çekerek, soğuk kuru hava üfleyen klimaların, ortamın kurumasına sebep olduğunu ve gözyaşının buharlaşmasını hızlandırdığını belirten Prof. Dr. Eğrilmez, "Göz kuruluğunu önlemek için suni gözyaşı kullanılmalı; bilgisayar karşısında 20 dakikada bir 20 saniyelik ve 45 dakikada bir 15 dakikalık molalar verilmeli; uyurken yatak odası nemlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

SUNİ?GÖZYAŞI?KULLANIN
Klimalı ortamda kalmak zorunda olanlara tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Sait Eğrilmez, göz kuruluğuna karşı suni gözyaşının kullanılabileceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...