Kadın komutan YHT nöbetinde

Kadın komutan YHT nöbetinde

YAŞAM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Temmuz'da açılışını yapacağı Ankara-İstanbul arasındaki Yüksek Hızlı Tren hattında jandarma, devriye sayısını artırdı.

Muhtemel hırsızlık ve sabotaja karşı Bozüyük İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler gece ve gündüz YHT hattını kontrol altında tutuyor. İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli kadın bir astsubay da timiyle beraber YHT hattı üzerindeki devriyelere katılıyor. Bütün teçhizatıyla devriyeye katılan kadın astsubay, timle beraber eline aldığı dürbünle ve yaptığı kontrollerle muhtemel bir hırsızlık olaylarına karşı görevini sürdürüyor. Faaliyete geçmesi ile 523 kilometre uzunluğundaki Ankara-İstanbul arasındaki hatta trenin saatte 250 kilometre hızla hareket etmesi bekleniyor. Açılışı yapılacak hat ile Ankara İstanbul arasının 3 saatte inmesi hedefleniyor. nbsp;
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Kadir Çetin İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...