Kadın, çocuk ve engelli için proje getirenlere 1.3 milyon TL hibe

Kadın, çocuk ve engelli için proje getirenlere 1.3 milyon TL hibe

Ekonomi Haberleri

Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında bu yıl 9 projeye toplam 1 milyon 350 bin lira hibe verecek.

Vakfın bugüne kadar destek verdiği proje sayısı 46'ya ulaşırken, hibe tutarı 8 milyon lirayı aşacak. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, konuyla ilgili basın toplantısındaki açıklamasında, 2006 yılında Sabancı Vakfı'nı yeniden yapılandırarak insanlar için olumlu değişimler sağlayacak programları hayata geçirdiklerini anlattı. Son 7 yıldır kadın, genç ve engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının projelerine hibe verdiklerini hatırlatan Sabancı, "Bu yıl seçtiğimiz projelerle birlikte bugüne kadar kadın, engelli ve genç alanlarında geliştirilen 46 projeye hibe vermiş olacağız. Hibe programlarımızla destek verdiğimiz sivil toplum kuruluşları, toplumsal gelişme, katılımcılığın yaygınlaşması, eşitliğin sağlanması ve demokrasinin derinleşmesi için çalışıyor" dedi. Hibe programı için, Türkiye'nin 53 ilinden 325 proje başvurusu alındı. En çok başvuru, Güneydoğu ve Doğu Anadolu, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinden yapıldı. Muş'ta erken yaşta evlilikler konusuna dikkat çekecek programı "Çocuk İstismarına Dur De", "O Köy Bizim Köyümüzdür", "Kırsalda Genç Kadınların Güçlendirilmesi", "Eğitim Ortamında Engelli Ayrımcılığı ile Mücadele", "Hoş Geldin Bebek" gibi çalışmalar, desteklenecek projeler arasında yer alıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...