Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Bankasından sevindiren haber!

/ Kaynak: İHA
Dünya Bankasından sevindiren haber!

Ekonomi Haberleri  / İHA

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, Türkiye'nin mevcut Gaz Sektörü Geliştirme Projesi için 400 milyon dolar tutarındaki ek finansmanı onayladı.

Dünya Bankasından yapılan açıklamada, Bankanın, geçen 10 yıl süresince Hükümetin gaz sektörü reformları ile uygulama stratejisini desteklediği ve 2005'ten bu yana da 325 milyon dolar tutarındaki Gaz Sektörü Geliştirme Projesini desteklediği belirtildi. Önerilen ek kredinin, Tuz Gölü gaz depolama tesisinde 400 milyon dolar tutarındaki maliyet aşımını finanse edeceği ifade edilen açıklamada, finansman aracının esnek kredi olduğu ve ilk 8 yılı geri ödemesiz olmak üzere 16 yıllık vadesi bulunduğu belirtildi.
Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser, kredinin onaylanması nedeniyle yaptığı açıklamada, Banka'nın, Türkiye'de gaz depolama kapasitesinin arttırılması ve en esnek depolama türü olan ve diğer depolama türlerine göre gaz talebine daha hızlı bir şekilde cevap verebilen yer altı tuz oluşumlarından yararlanılan ilk depolama tesisinin inşasında Türkiye Hükümetine yardımcı olmaktan memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Raiser, "Doğalgaz ülkenin birincil enerji arzının neredeyse üçte birini oluşturmaktadır ve elektrik üretiminde neredeyse yüzde 50'lik paya sahiptir. Konut ve sanayi talebi arttıkça, bu proje kapsamında inşa edilen depolama tesisleri doğalgaz maliyetinin mevsimler arasında daha istikrarlı tutulmasını sağlayacak, arz güvenliğini arttıracak ve gaz dağıtım şebekelerinin yapımını teşvik edecektir" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...