Balık avlamak için daldılar, 3 gündür yoklar

/ Kaynak: İHA
Balık avlamak için daldılar, 3 gündür yoklar

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmit'te 3 gün önce balık avlamak amacıyla Kandıra Sarısu mevkiinden zıpkınla denize dalış yapan dalgıçlardan bir daha haber alınamadı.

İzmit'te esnaflıkla uğraşan iki arkadaş, 3 gün önce balık avlamak amacıyla Kandıra'ya bağlı Sarısu mevkiindeki kayalık alana geldi. Denize zıpkınla dalarak balık avlamak isteyen Mahmut Atalan (45) ve Kadir Işık'tan (39) bir daha haber alınamadı. İki arkadaşın dalış yaptığını ve uzun bir süre su yüzüne çıkmadığını fark eden vatandaşlar, hemen Sahil Güvenlik ve Jandarma ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma, Sahil Güvenlik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri hemen kaybolan dalgıçları arama çalışmalarına başladı.
Dört seneden beri amatör balıkçılıkla uğraştıkları öğrenilen kayıp dalgıçlar Mahmut Atalan ve Kadir Işık'ı arama çalışmaları tüm gün boyunca sürdü. Akşam saatlerinde denizin dalgalanması sebebiyle arama çalışmalarına ara verilirken, geceleri de su altı arama yapma kapasitesine sahip olan Yalova İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri de Kandıra'ya geldi. Denizin dalgalanmasının durulması halinde gece de arama çalışmalarının devam edeceği belirtilmesine rağmen, hava ve deniz şartları izin vermediği için kayıp dalgıçları arama çalışmalarına ancak sabah saatlerinde tekrar başlanılabildi. Arama çalışmaları sırasında kayıp dalgıçlara ait olduğu düşünülen şnorkel, zıpkın ve deniz gözlüğü gibi dalış eşyalarına ulaşılırken, dalgıçların akıbetinin ne olduğu konusunda bir bilgiye ise ulaşılamadı. Kandıra sahillerinde ekiplerin arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...