Koç Grubu'nda o iddialara yalanlama

Koç Grubu'nda o iddialara yalanlama

Ekonomi Haberleri

Mustafa Koç, ''Koç Grubu gıdadan çıkıyor'' şeklindeki değerlendirmelere ilk defa açıklık getirdi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, gıda sektöründen çıkmadıklarını, son dönemde yapılan satışların bu sektördeki markaları Tat'ı daha da güçlendirmek için gerçekleştirildiğini açıkladı.


GIDADAN ÇIKIYORUZ GİBİ BİR DURUM YOK!
Koç Topluluğu'nun geçtiğimiz günlerde önce Maret'i, ardından da Tat Gıda'ya bağlı Harranova Besi ve Tarım hisselerini satması üzerine gündeme gelen ''Koç Grubu gıdadan çıkıyor'' şeklindeki söylemlerle ilgili Mustafa Koç şöyle konuştu; "Gıdadan çıkıyoruz gibi bir durum yok. Öyle bir niyetimiz de kesinlikle yok. Bu alanda bazı satışlar yaptık, doğru. Ancak bunu Tat'ın bünyesinin daha da kuvvetlendirmek için yaptık. Strateji olarak Tat bünyesini finansal bakımdan kuvvetlendirmek için alınan kararlar. Ayrıca muhakkak ki, satın alanlar için de cazibe arz ediyor. Dolayısıyla her iki satışta da bir kazan-kazan durumu oldu diye düşünüyorum." Satışa konu olan yatırımların bölgeye katkıda bulunduğunu da belirten Koç, "14 yıl oldu. Epey bir zaman. Alan hayrını görsün" diye konuştu. Konuyla ilgili olarak, Holding'in CEO'su Turgay Durak da, "Tat salça, domates ve süt ürünleri ile makarna üretimine devam edecek. Yaptığımız, şirketin mali bünyesini kuvvetlendiren ve odaklanmasını artıracak konular" açıklamasında bulundu.


O DEFTER BİZİM İÇİN KAPANDI
İstanbul Boğazı üzerinde inşa edilmekte olan üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim'in bağlantı yollarının özel sektöre satış ihalesiyle ilgilenip ilgilenmediğinin sorulması üzerine Mustafa Koç, "O defter bizim için kapanmıştır. Yatırım olarak baktığımızda öncelik arz etmiyor" yanıtını verdi.
Bilindiği gibi, Koç'un, Ülker ve Malezyalı UEM ile birlikte teklif vererek 5.7 milyar dolar bedelle kazandığı köprü ve otoyol özelleştirmesi bir süre önce iptal edilmişti. "Otoyol işini öncelikli yatırım alanı olarak görmüyoruz" diyen Holding'in CEO'su Turgay Durak, "Kalamış Marina bizim için öncelikli ihaleydi, onu da aldık" bilgisini verdi.


Mustafa V. Koç'la yapılan sohbette, IŞİD saldırıları nedeniyle istikrarsızlığın iyice arttığı ve yine saldırılar nedeniyle sağlıklı çalışmayan rafineriler nedeniyle, bir petrol ihracatçısı olan Irak'ın benzin yokluğu gündeme geldi.


IRAK'TA MACERAYA GİRMEMİZ DOĞRU OLMAZ
Irak'ın işlenmiş petrol ihtiyacının Tüpraş üzerinden karşılanmasına nasıl baktığının sorulması üzerine Koç,
"Orada tabii hükümetimizin izleyeceği politika ve Irak'la yapacağı anlaşmalardan sonra bizim pozisyon almamız mümkün olabilir. Irak'ı şu anda ikiye, üçe hatta dörde ayırmak lazım. Petrol konusunda Tüpraş olarak Somali'den ciddi alım yaptığımız için Kuzey ile iki tarafın da mutabık olmayacağı herhangi bir maceraya girmemiz bizim için doğru olmaz. Benzin istiyorlar. Hepsini değerlendiriyoruz. Oradaki durum, biraz 2004 Körfez Krizi'ndeki gibi" dedi.
Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...