Arılar Yozgat'ı istila etti

/ Kaynak: İHA
Arılar Yozgat'ı istila etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yozgat'ta oğul veren arılar şehri istila etti.

Yozgat'ta oğul veren ve nereden geldiği belli olmayan arılar, dün Sarraflar Caddesi'nde bir anda çöp kovanına konmuştu. Bugün de Söğütlü Dere Caddesi'ndeki parkta bulunan bir ağacın altına kondu. Arıları gören ve bir anda ne olduğunu şaşıran vatandaşlar durumu arıcılıkla ilgilenen vatandaşa söylediler. Arıcılıkla uğraşan Rasim Koç isimli vatandaş önce kraliçe arıyı, daha sonra diğer arıları kovana koymaya çalıştı. Rasim Koç, "Bu mevsim oğlun bitiş zamanı, son verilen oğullar diğerlerine göre daha çılgındır ve kaçabilir. Bu da muhtemelen son oğullardan biri. Çıktığı an biraz uzağa konar bu da şehir merkezine gelmiş biz de aldık. Bundan sona biraz bakım yapıp seneye arı olmasını sağlayacağız" dedi.
Yozgat civarlarında arıcıların fazla olduğunu ifade eden Koç, "Bu da muhtemel o kovanlardan çıkıp biraz uzaklaşmış yorulunca da burada toplanmışlar. Bunlarda bir tane ana arı vardır. Bu ana arı belirli bir noktaya kadar uçabilir. Ondan sonra uçamaz bir yere konmak zorunda o da buraya kadar uçabilmiş buraya konmuş. Bunu biz götürüp arı yapacağız" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...