Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gül'ün, Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmesi 50 dakika sürdü

/ Kaynak: AA
Gül'ün, Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşmesi 50 dakika sürdü

Politika Haberleri  / AA

Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ekmeleddin İhsanoğlu görüşmesi 50 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kabul etti.Tarabya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 50 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, köşkten ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül ile verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.Gül ile dostluklarının, hukuklarının çok eskiye dayandığını dile getiren İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün çok deneyimli bir devlet adamı olduğunu ve bu görev süresinde önemli tecrübeler kazandığını kaydetti.İhsanoğlu, "Kendilerine nezaket ziyaretinde bulundum. Ayrıca ülkemizin değişik meseleleriyle ilgili görüş teatisinde bulunduk. Özellikle dış meselelerle ilgili, etrafımızda olan bitenlerle ilgili faydalı bir görüşme yaptım. Görüşme çok olumlu şekilde seyretti ve bu görüşmeden mutlu ve umutlu ayrılıyorum" dedi. Bir gazetecinin "Adaylığınızla ilgili neler söyledi?" sorusuna İhsanoğlu, "Artık o kadarını da söylemeyeyim değil mi? İki dost arasında bu kadar kalsın" karşılığını verdi.

"Başarılar diledi"

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Siz samimisiniz. Veda ediyor Cumhurbaşkanlığına. Bu yönde bir konuşma geçti mi?" sorusu üzerine, elbette bu yönde konuşmalar olduğunu, Gül'ün açıkladığı şeylerin dışında kendisinin birşeyler söylemesinin uygun düşmeyeceğini belirtti. İhsanoğlu, "Ama şu kadarını söyleyeyim; Gayet samimi, içten kendileri başarılar diledi, iyi temenniler ifade etti" diye konuştu.
Dış meseleler konusunda fikir birliklerinin olup olmadığı yönündeki soruyu İhsanoğlu, teşekkür ederek cevaplamadı.
Bir gazetecinin "Sizin de bir bilezik hikayeniz var mı efendim?" sorusuna karşılık İhsanoğlu, kolundaki saati göstererek, "Saatim var benim" dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, aracıyla alandan ayrılırken gazetecilere zafer işareti yaptı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...