Gözler İsviçre'de

Gözler İsviçre'de

SPOR Haberleri

Avrupa'dan men edilen F.Bahçe için UEFA'nın Federal Mahkeme'ye cevap verme süresi doldu.

Fe­ner­bah­çe için uzun sü­re­dir bek­le­nen süreç başladı. Sa­rı-La­ci­vert­li ca­mi­a İs­viç­re Fe­de­ral Mah­ke­me­si'nden ge­le­cek ha­ber­le­re ki­lit­len­di. UE­FA ta­ra­fın­dan şi­ke da­va­sı sebebiyle 2 yıl Av­ru­pa ku­pa­la­rın­dan men ce­za­sı­na çarp­tı­rı­lan Sarı Kanarya, Ulus­la­ra­ra­sı Spor Tah­kim Mah­ke­me­si (CAS) ta­ra­fın­dan da ona­nan bu ka­rarı Fe­de­ral Mah­ke­me'ye ta­şı­mış­tı. Sa­rı-La­ci­vert­li­ler CAS'ın ka­ra­rı­na ted­bir ko­nul­ma­sı­nı ken­di­si­ne ye­ni­den UEFA Şam­pi­yon­lar Li­gi'ne katılım yo­lu­nun açıl­ma­sı­nı umu­yor. An­cak CAS'ın ka­ra­rı­nı de­ğiş­tir­me yet­ki­si bu­lun­ma­yan mah­ke­me­den çı­ka­bi­le­cek 2 so­nuç da­ha var. nbsp;
Da­va­yı gö­rü­şe­cek olan mah­ke­me he­ye­ti­nin Fe­ner­bah­çe'nin baş­vu­ru­su­nu red­det­me ya da yü­rüt­me­yi dur­dur­ma ka­ra­rı ver­me­den da­va­yı ile­ri bir ta­ri­he er­te­le­me yet­ki­si de bu­lu­nu­yor. Çün­kü dün (3 Tem­muz) itibarıyla UE­FA'nın İs­viç­re Fe­de­ral Mah­ke­me­si'ne son ce­vap ver­me ta­ri­hi doldu. UE­FA'nın ce­va­bının ar­dın­dan şimdi Fe­ner­bah­çe'nin de 3 gün­lük 'ce­va­ba ce­vap' hak­kı bu­lu­nu­yor. Ku­lüp bu hak­kı­nı kul­lan­maz­sa ka­ra­r her an çıka­bi­lir. An­cak Fe­ner­bah­çe ce­vap hak­kı­nı kul­la­nır­sa, ka­rar oto­ma­tik­man en er­ken 8 Tem­muz'a sar­ka­cak. Eğer mahkeme davayı eylül-ekim ayına atarsa Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme kuraları 18 Temmuz'da çekileceğinden sarı-lacivertliler için bu sene de Avrupa hayal olacak. Eğer mahkeme kararı bozarsa bu bir ne­vi yü­rüt­me­yi dur­dur­ma ka­ra­rı ola­ca­ğı için Fe­ner­bah­çe Şam­pi­yon­lar Li­gi'ne gi­de­bi­le­cek.


Stoch Al-Ain'e kiralandı
Fenerbahçe'nin yeni sezon kadrosunda düşünülmeyen Miroslav Stoch, BAE takımlarından Al-Ain FC'ye kiralandı. Sarı-lacivertlilerin 1 milyon avroya kiraladığı Slovak yıldızın Al-Ain tarafından 5 milyon avro bedelle sigortalanacağı belirtildi. Bu arada Stoch'un sözleşmesi 2018'e kadar uzatıldı.


UEFA lisansı tamam
Fenerbahçe, Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu kararı neticesinde UEFA Lisansı almaya hak kazandı. Resmi sitede, "Fenerbahçe Futbol A.Ş., Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı kapsamında yer alan Sportif, Altyapı, Personel- İdari, Hukuki ve Mali kriterlere ilişkin tüm gereklilikleri yerine getirerek, 2014-2015 sezonu için lisans almaya hak kazanmıştır" denildi. nbsp;


Sheffield'la Soma için!
Fenerbahçe Topuk Yaylası'nda gerçekleşecek olan 12 günlük hazırlık kampının ardından ilk hazırlık maçını, 31 Temmuz Perşembe günü 19.45'te İngiltere'nin köklü kulüplerinden Sheffield United ile oynayacak. Bramall Lane Stadı'nda yapılacak karşılaşmadan elde edilecek gelir Soma'ya bağışlanacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...