Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'da tedavi gören Celal Talabani yarın dönüyor

/ Kaynak: AA
Almanya'da tedavi gören Celal Talabani yarın dönüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya'da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani'nin, yarın Irak'a döneceği bildirildi.

KYB'nin resmi sitesi Pukmedia'da yayınlanan açıklamada, Talabani'nin yarın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentine geleceği belirtildi. Başkent Bağdat'ta 17 Aralık 2012'de beyin kanaması geçiren Celal Talabani, 22 Aralık'ta ambulans uçakla Almanya'nın başkenti Berlin'e sevkedilmişti. Irak'ta son genel seçimin ardından meclis çalışmaları başlamış, hafta başında meclis başkanı seçilmiş ve bir sonraki aşama olan cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusu gündemin ön sıralarına yerleşmişti. Partiler arasındaki pazarlıklar, Talabani'nin sağlık durumu ve yeni cumhurbaşkanı adayını belirlemesi beklenen KYB'nin içindeki anlaşmazlıklar nedeniyle yeni cumhurbaşkanının kim olacağı konusundaki belirsizlik ise sürüyor. Talabani'nin Süleymaniye'ye dönmesi bu açıdan önem teşkil ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...