Erdoğan halefine seslendi: Paralelle mücadele devam etmeli

Erdoğan halefine seslendi: Paralelle mücadele devam etmeli

Politika Haberleri

Erdoğan: "İhanet çetesiyle mücadelenin aynı kararlılıkla sürmesi millete verilmiş bir sözdür. Gözümün arkada kalmayacağını biliyorum."

Köşk yarışından zaferle çıkıp seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, halefini belirleme çalışmalarına da hızlı başladı. MKYK üyelerinin görüşlerini alan Erdoğan dün de istişarelerine Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında il başkanları, milletvekilleri, kadın ve gençlik kollarıyla devam etti. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda il başkanlarından zarf içinde, kimi başbakan görmek istediklerine dair isim alan Erdoğan'ın veda niteliği taşıyan konuşması ise uyarılar ve tavsiyelerle doluydu. Kendisinden sonraki dönemde paralel yapıyla mücadeleden taviz verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan özetle şunları söyledi: "Seçim süreci boyunca, paralel ihanet çetesiyle mücadelemizin süreceğini söyledik. Bu, millete verilmiş bir sözdür. Genel başkanlık ve başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da bu yapıya müsamaha göstermemesi hem bizim hem de milletimizin beklentisidir.
'BİR KERE ÖLÜR İNSAN'
Açık söylüyorum, içimizde ya da dışımızda bu alçaklığı önemsemeyenler olabilir. Erdoğan'a şahsi kini olup yapılanları görmezden gelenler olabilir. Bu ihanet çetesine hâlâ sempatiyle bakanlar, yanında yöresinde tutanlar, imkan temin edenler olabilir. Onlara bir kez daha hatırlatıyorum, paralel ihanet çetesinin hedefi Erdoğan değildir. İstiklalimiz, bayrağımız, milletimizdir. Hâlâ bunu göremeyenler varsa gözlerindeki mührün açılması için dua ediyorum. Gördüğü halde şahsi ikbal için ihanete göz yumanları da aziz milletimizin takdirine havale ediyorum. Efendim, böyle bir şeyi acaba yargıda başımıza bir şey gelir mi? Yahu bir kere ölür bir insan. Her gün ölmenin ne anlamı var." nbsp;
AK Parti'nin parçalanması için el ovuşturanlar olduğunu da söyleyen Erdoğan, "Şeytan böyle dönemlerde devreye girer. İstişarenin değil nefsimizin kararına uyarsak birliği zedeleriz. Yazık olur, buraya büyük emeklerle geldik. Hırs, makam tutkusu, rütbe sevdası, bencillik bizden uzak olsun" dedi.

VEDA?RESEPSİYONU
AK Parti'nin 13. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez'de kendisi için verilen resepsiyonda da konuşan Erdoğan, AK Parti'nin ülkenin gülen yüzü ve sigortası olduğunu belirterek, "Unutmayın, İslam dünyası bize bakıyor" dedi. Yeni anayasa idealinden de bahseden Erdoğan, 2015 seçimlerinde yeterli çoğunluğa ulaştıkları takdirde yeni anayasanın referanduma götürüleceğini belirterek, "O zaman hiç merak etmeyin, benim halkım o yeni anayasaya gümbür gümbür onay verir" diye konuştu.

İsmail Sonsuz ANKARA





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...