Yeni Başbakan için tarih: 21 Ağustos

Yeni Başbakan için tarih: 21 Ağustos

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan adayı, dolayısıyla yeni Başbakan'ın isminin haftaya açıklanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "AK Parti 13. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu"nda medya yöneticilerinin sorularını cevapladı. İşte Erdoğan'ın sözleri:
- (Yerine gelecek isim): Şimdi nasip olursa perşembe günü bir MYK toplantısı yapacağız. MYK toplantısında bu konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz. MYK toplantısından sonra da artık partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız.
- (Yeni çalışma ofisi): Bu konuyu yeni başbakanımızla beraber, genel başkanımızla beraber bunların değerlendirmesini yapacağız. Ona göre nihai kararı vereceğiz. Burası mı olur, öbür taraf mı olur konuşacağız, ona göre de adımımızı atacağız.
- (Subayevleri'ne veda): Ev konusunda da herhalde Subayevleri olmaz. Çünkü artık gelenimizle gidenimizle olay farklı bir yerde. Bundan sonraki süreçte olay farklı olacak. Gerek başbakanın şartları, gerek cumhurbaşkanının şartları daha farklı olması lazım. Çünkü bu Türkiye'nin vizyonudur.
- (Partisi için tereddüt): Öyle bir endişem yok ama bilesiniz ki sütün içerisine her zaman bir şeyler üşüşmeye gayret eder. Buna fırsat vermemek lazım, bunun tedbirini almak lazım.
- (Literatüre giren söz): "Yeni Türkiye'ye yeni muhalefet" ifademin literatüre girmesinden dolayı sevinçliyim. Yeni muhalefet alışılmışlar üzerine bina edilen değil, kendini renove eden, restore eden bir yeni muhalefet olması lazım. O (Devlet Bahçeli) hiçbir zaman niyetli değil zaten, 16-17 sene geçti. Onların niyetli olmadığı yerde partinin kendi mensuplarının bu işte niyetli olması lazım.
- (Adli yıl açılış töreni): Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim.
- (Muhalefete davet): Davetlerimize toplumsal barış çerçevesinde icabet ettikleri süre içerisinde biz de 1 kere, 2 kere davetlerimizi yaparız. Eğer bu davete icabet edilmezse ondan sonra cumhurbaşkanlığı makamının mehabetini de korumak durumundayız. Ondan sonra da davet edecek halimiz yok, bunu peşinen söylemek zorundayız.
- (15 Ağustos sonrası imza): Bunu söyleyenler kendilerine göre mevzuat uyduranlardır. Bekara karı boşamak kolay, bunlar hala evlenemediler. Sen yasalara bak, 15'inden sonra da imzaladıklarımı görürsünüz.
Nuri Elibol

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...