Meclis'e 'kulis' tatili

Meclis'e 'kulis' tatili

Politika Haberleri

148 maddeden oluşan torba tasarıya ilişkin görüşmelerin sürdüğü TBMM Genel Kurulu, AK Parti'nin talebiyle 1 Ekim'e kadar tatil edildi.

Tatil kararında AK Parti'nin 27 Ağustos'taki olağanüstü kongresinde belirlenecek yeni genel başkan konusunda milletvekillerinin yürüttüğü kulis faaliyetlerinin etkili olduğu öğrenildi. AK Parti kurmayları, "Vekiller arasında genel başkan adaylığı için gruplaşmalar yaşanabilir. Bu durum, partiye zarar verebilir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın da bundan rahatsız olduğu ve kurmaylarına tatil kararı alınması talimatını verdiği belirtiliyor. AK Parti grup yönetimi, bütün milletvekillerinden "TBMM'nin olağanüstü toplanması" ihtimaline karşı imza aldı. Genel Kurul, 28 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı yemin töreni ve ardından kurulacak yeni hükümetin güvenoyu işlemleri için iki kez ayrı toplanacak.
Yücel Kayaoğlu ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...