BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Yoğurt, alerjiyi önlüyor

Yoğurt, alerjiyi önlüyor

Birçok insanın şikayetçi olduğu alerjik hastalıkların ilacının yoğurt ve mayalanmış diğer ürünler olduğu ortaya çıktı



İSTANBUL- Yoğurt ve diğer mayalanmış süt ürünlerinde bulunan probiotiklerin, alerjik hastalıkların ortaya çıkmasını engellediği bildirildi. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, sağlık için yararlı olan “dost mikropların” başlıcalarının “lactobacillus” ve “bifidobacterium” olduğunu belirtti. Oldukça zengin Bu dost mikropların, vücuda zararlı olanların bağırsaklarda tutunma yerlerini işgal ederek, üremelerini, gerekli olan besinleri tüketerek çoğalmalarını ve hastalık yapmalarını engellediklerini vurgulayan Küçükusta; yoğurt ve mayalanmış sütten elde edilen diğer besinlerin, bu dost mikroplar bakımından zengin olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Küçükusta, besinlere eklenen “lactobacillus” ve “bifidobacterium” türü canlı bakterilere “probiotik” adı verildiğini hatırlatarak, “Son yıllarda yapılan birçok araştırma probiotiklerin sağlığımıza olumlu katkıları olduğunu, çeşitli hastalıkların oluşumunu engellediğini ortaya koymuştur” dedi. Probiotiklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, bağırsaktan vitamin ve minarellerin emilimini artırdığını ifade eden Prof. Dr. Küçükusta, başta bağırsak iltihapları ve çeşitli nedenlere bağlı ishaller olmak üzere böbrek, idrar yolları ve derideki infeksiyonlara karşı koruyucu etkileri bulunduğunu anlattı. ğ Astıma da iyi geliyor Prof. Dr. Küçükusta, probiotiklerin besin alerjisini önlediğinin de anlaşıldığını dile getirerek, çiftliklerde doğup büyüyen çocuklarda da astım ve alerjik hastalıkların daha az görüldüğüne dikkat çekti.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104123
    % 0.12
  • 3.4906
    % -0.5
  • 4.1771
    % -0.29
  • 4.7234
    % -0.71
  • 145.551
    % 0.08
 
 
 
 
 
KAPAT