Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gaziantep barut gibi, kaçan kurtuluyor!

/ Kaynak: İHA
Gaziantep barut gibi, kaçan kurtuluyor!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suriyeli kiracının ev sahibini öldürmesi sonrası başlayan olaylar dinmiyor. Hedef haline gelen mülteciler başka şehirlere naklediliyor.

Gaziantep'te bir kişinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından başlayan olaylar durmak bilmiyor. Önceki akşam da izinsiz gösteri yapmak isteyen gruplara polis müdahale etti. Vatandaşlarla polis arasında çatışma çıkarken, 50 kişi daha gözaltına alındı. Olayların çıktığı mahalledeki metruk binalarda ve iş yerlerinde yaşayan Suriyeli aileler, polis ekipleri tarafından güvenli bir yere götürülüyor. Bu arada, korkuya kapılan bazı Suriyeliler de kendi istekleriyle kenti terk etmeye başladı. Barındıkları yerlerden tahliye edilen ve minibüslere bindirilen Suriyeliler daha sonra İstasyon Meydanı'na getirildi ve burada bekletilen otobüslere alındı. Yoğun güvenlik tedbirleri altında otobüslere bindirilen Suriyelilerden evli olanların Şanlıurfa'nın Viranşehir, bekar olanların ise Mardin'in Nusaybin ilçesindeki kampa gönderileceği bildirildi.
Şehir halkının verdiği bilgiye göre; 3 gün öncesine kadar Gaziantep'te yüzünüzü nereye dönseniz bir Suriyeli ile karşılaşırdınız. Ancak bugün hiçbiri evlerinden çıkmıyor. Parklarda ve boş arazilerde geceleyenleri ise polis koruyor. Gaziantep Valisi Erdal Ata, ortalama 2 bin ailenin tahliye edilerek kamplara gönderilmesine başlandığını söylerken, Ekim ayında da nbsp;25 bin ailenin yapımı tamamlanacak İslahiye'deki kampa yerleştirileceğini ifade etti. nbsp;


YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...