Altyapı olsa, internet hızını bir gecede 100 kat artırırız

Altyapı olsa, internet hızını bir gecede 100 kat artırırız

Ekonomi Haberleri

33 bin kilometre fiber altyapıya sahip olduklarını belirten Superonline Müdürü Erkan: "İstersek 24 saatte internet hızını 1000 Mbps hıza çıkarabiliriz"

Bugüne kadar toplam 2.4 milyar lira yatırım yapan Turkcell Superonline yılın ikinci çeyreğinde 309 milyon TL gelir elde etti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre, 2014 yılı ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 39 artıran ve grup dışı gelirlerinin oranı yüzde 78'e ulaşan Turkcell Superonline, Turkcell Grubu'nun büyümesinde de itici güç oldu. 2008 yılında bu yana ortalama yüzde 40 büyüdüklerini belirten Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "İlk 5 yılda planladığımızda daha hızlı büyüdük. Grup dışı gelirlerin payı Haziran 2014 sonu itibariyle yüzde 78'e ulaştı. nbsp;
14 şehirde ışık hızında internet sunuyoruz. ADSL kullanıcıları da dahil olmak üzere 90 bin yeni müşteri ile 1 milyonu aştık. Bunun içerisinde sadece fiber müşterilerimizin sayısı ise 653 bine yükseldi" dedi. 4G'nin Türkiye'ye gelmesiyle birlikte gruba olan katkılarının daha da artacağına inandığını dile getiren Erkan, "Artık insanların hareket halindeyken de yüksek hızlı internete ihtiyaç duyduğu günümüzde, 4G bir zorunluluk. Ancak 4G'nin hayata geçmesi için fiber optik altyapının daha geniş kitlelere ulaşması şart. Baz istasyonlarının fiberle birbirine bağlanması ve bu şekilde büyük miktarda verinin hızlı bir şekilde bir noktadan diğerine taşınması gerekiyor. Bizim mevcut 33 bin kilometrelik fiber omurgamız, Turkcell'in şebekesinin de taşıyıcısı konumunda. İstersek 24 saat içerisinde internet hızını 10 Mbps'den 1000 Mpbs'ye çıkarabiliriz. Ama altyapı buna izin vermiyor" diye konuştu. 2015 yılında 4G lisansının verilmesini beklediklerini dile getiren Erkan, yatırımcının teşvik edilmesi gerektiğini kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...